Milo Đukanović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
26/04/2024 u 10:49 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Formiran predmet: Tužilaštvo analizira Milov intervju

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je bivši predsjednik države Milo Đukanović početkom sedmice dao „Anteni M“, saopštila je portalu Dan rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Medenica je navela da je Uprava policije dostavila tom tužilaštvu na ocjenu intervju Đukanovića radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.
- Od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od „Antena M“ pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke - navela je Medenica.

U intervjuu, Đukanović je govorio, između ostalog, o tome kako bi moglo biti osvete zbog najnovijih hapšenja nekadašnjih i sadašnjih visokih državnih funkcionera.

(VIDEO) Đukanović: Ćeranija po Crnoj Gori će se nastaviti

Tužilački savjet pozvao je visoke funkcionere i političare da se suzdrže od izjava koje mogu da se shvate kao prijetnja odmazdom državnim tužiocima zbog radnji i odluka koje su donijeli.

Ocjenjuju da je takav narativ posebno izražen u odnosu na postupanje Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz Tužilačkog saveta pozivaju i na poštovanje pretpostavke nevinosti, ali i na uzdržanost od zahtjeva za privilegovani položaj osumnjičenih, u bilo kom predmetu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:36