Siniša Gazivoda / - PR CENTAR
05/07/2023 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gazivoda: Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti

Advokat Brđanina navodi da u presudi stoji da predlog za prestanak mandata direktoru Uprave policije nije mogao biti zasnovan na članu 60a Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pa samim tim ni rješenje o prestanku mandata

Advokat bivšeg direktora Uprave policije Zorana BrđaninaSiniša Gazivoda u izjavi za medije kaže da nakon presude Upravnog suda Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti.

Gazivoda ističe da je presudom Upravnog suda Crne Gore, koja mu je danas dostavljena, poništeno rješenje Vlade Crne Gore o prestanku mandata direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu.

On navodi da u presudi stoji da predlog za prestanak mandata direktoru Uprave policije nije mogao biti zasnovan na članu 60a Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pa samim tim ni rješenje o prestanku mandata.

- Time je potvrđena i pozicija koju smo mi imali od početka ove nezakonite smjene, naveo je advokat Gazovoda.

On kaže da je na taj način dat konačan sud o zakonitosti predloga za razrješenje Brđanina.

- Upravni sud utvrdio je i da je rješenje o prestanku mandata donijeto proizvoljno, te da to predstavlja kršenje međunarodnih standarda iz oblasti osnovnih ljudskih prava. Kako odluka o prestanku mandata više ne postoji u pravnom prometu, te kako je predlog za razrješenje, po ocjeni suda, bio očigledno zakonski neutemeljen, Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti, naveo je Gazivoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:37