Фото Управа царина Републике Србије
28/06/2021 u 18:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Граница Србије и Црне Горе: У аутобусу из Будве пронађена маркирана гардероба, спријечено кријумчарење

Фирмирана гардероба велике вриједности откривена је када је на прелаз после поноћи стигао аутобус будванских регистарских ознака којим је управљао 35- годишњи држављанин Црне Горе

Цариници Србиjе су у сарадњи са полицијом те земље око два сата иза поноћи, на граничном прелазу Шпиљани према  Црној Гори, открили и спријечили покушај кријумчарења гардеробе оригиналних брендова, чија је вриједност процјењена на преко 1,2 милиона динара.

-Фирмирана гардероба велике вриједности откривена је када је на прелаз после поноћи стигао аутобус будванских регистарских ознака којим је управљао 35- годишњи држављанин Црне Горе. На питање цариника да ли има нешто да пријави, рекао је да сем неколико празних кутија од ципела нема ништа друго да пријави .Међутим, детаљна контрола  је показала да то није тачно. Наиме, цариници су убрзо у тоалету аутобуса пронашли скривену торбу пуну гардеробе познатих брендова на којој су се још налазиле етикете-наводе из Управе царина Србије.

У скривеној торби нашло се чак 23 комада разних одјевних предмета и обуће, међу којима су најскупље двије хаљине марки ''Loewe'' од 1.900 еура и ''Paco Rabanne'' од 1.250 еура, као и чизме ''Stella McCartney'' од 795 еура. 

Упитан откуд торба са фирмираном гардеробом у тоалету, возач аутобуса је рекао да је од познаника из Београда преузео торбу на превоз до Црне Горе, али да није провјеравао шта се у њој налази, јер му је речено да се ради о ''некој гардероби''.

Против возача је покренут прекршајни поступак, а гардероба је привремено задржана до његовог окончања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:50