/ - FOTO: PROTO THEMA, INTERPOL
21/01/2022 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грчка полиција дошла до нових сазнања о ликвидацијма шкаљараца: У тренутку убиства Беливук био у Атини

Уколико се докаже веза клана Вељка Беливука са двоструким убиством у Атини овој групи на терет ће се ставити укупно седам злочина

Српски и грчки истражитељи који раде на расвјетљавању убистава вође шкаљарског клана Игора Дедовића (43) и његове "десне руке" Стевана Стаматовића (43) у Атини, према незваничним информацијама, прикупили су доказе који доводе Вељка Беливука, односно "кавачки" клан за који је он радио, у везу са овом двоструком ликвидацијом, пише Kurir.rs.

Јуче се навршило тачно двије године од овог  убиства у тамошњем ресторану,  али је како се наводи, опсежна истрага која је све веме у току дошла до нових доказа.

Према незваничним сазнањима, Тужилац за организовани криминал из Србије Младен Ненадић, састао се још у септембру прошле године са представницима грчке полиције са којима је, како смо тада навели, размијенио сазнања на тему овог случаја.

Тада је покренут предистражни поступак за ова два убиства, а додатно занимљив податак је и тај да је у тренутку ликвидација Вељко Беливук био управо у Атини.

Оно што се, према за сада незваничним информацијама, провјерава је да ли су међу четворицом ликвидатора били Никола Вушовић, познатији као Џони са Врачара или Ћопави, који је наводно требало да наследи Беливука, и Љубомир Лаиновић, иначе син убијеног Бранислава Лаиновића Дугог. Иначе, Вушовић је надимак Ћопави добио након што га је Лазар Вукићевић, који је убијен у "кланици" у Ритопеку, ранио у ногу.

Уколико се докаже веза клана Вељка Беливука са двоструким убиством у Атини овој групи на терет ће се ставити укупно седам злочина.

Постоје индиције и да су Беливук и Марко Миљковић , наводно, после ова два убиства у Атини, добили налог да иду на Крф да убију Баранина Алана Кожара и Дамира Хаџића из Ужица. Они су исто важили за безбједносно интересантне особе, блиске “шкаљарцима” и Филипу Кораћу.

Подсјетимо, убиство се догодило 19. јануара 2020. године у ресторану "Воскопула" у Атини. Дедовић и Стаматовић су били са женама и дјецом за столом. Тачније, са деветогодишњим дјечаком и шестогодишњом дјевојчицом.

У ресторан су ушетала четворица мушкараца маскирана капуљачама и шаловима. Пришли су столу, изговорили неколико ријечи на српском језику и почели да пуцају. Дедовић и Стаматовић су подлегли повредама, а Стаматовићева жена добила је метак у бутину, након чега је хоспитализована.

Двоструко убиство догодило се наочиглед бројних очевидаца, извршиоце су снимиле камере.

- Убице су, према опису очевидаца, изгледали као војници. У локал су ушетали у црним панталонама, са шаловима преко лица и окружили сто. Били су прецизни. Чим су завршили с пуцњавом, окренули су се и изашли - испричали су грчки истражитељи и навели да је Лаиновић после убистава у Атини нестао. Спекулише се да постоји могућност и да је убијен.

Подсјетимо, убијени Игор Дедовић, заједно са браћом Јовицом и Игором Вукотић, важио је за вођу “шкаљарског клана” из Котора. За Дедовићем је Црна Гора својевремено расписала потјерницу због покушаја двоструког убиства Војина Ступара и Милоша Радоњића блиских кавачком клану крајем марта 2016. у Котору. 

Стеван Стаматовић важио је за вођу Загоричана, криминалне групе из Подгорице која је блиско сарађивала са шкаљарским кланом. Убијени Стаматовић српској јавности постао је познат у истрази убиства Александра Станковића 13. октобра 2016, јер је наводно тог дана био у Београду, након чега се вратио у Подгорицу.

(Kurir.rs/Blic)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:20