Миљковић и Беливук / Еспресо
17/09/2021 u 08:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Групи Вељка Беливука на терет се стављају још два убиства

Према информацијама Новости Тужилаштво за организовани криминал у сарадњи са оперативцима МУП Србије и БИА, прикупили су доказе за још најмање двије ликвидације младих Београђана

Против Вељка Беливука и Марка Миљковића, како "Новости" сазнају, спрема се нова кривична пријава и проширење истраге.

Према информацијама Новости Тужилаштво за организовани криминал у сарадњи са оперативцима МУП Србије и БИА, прикупили су доказе за још најмање двије ликвидације младих Београђана.

О овом ће јавност више сазнати за десетак дана. Ипак, модус отмице и злочина био је као и код претходних пет жртава. За сада су Беливук, Миљковић и њихова криминална група оптужени за монструозна убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

- Јавност ће бити запрепашћена кад чује још детаља за које ће ова група бити осумњичена - наводи извор "Новости". - Неке од жртава биле су наводно блиске са убијеним Вукићевићем. Паралелно са овим процесом овдје, у Црној Гори се води поступак под сумњом да су Беливук и Миљковић учествовали у ликвидацији Дамира Хоџића, Адиса Спахића и Милана Радуловића, званог Миле Капетан.

И ту није крај свим сумњама за које се ова група терети. Грчка полиција, посредством Еуропола и Интерпола, размјењује информације са полицијом у Црној Гори, и верује се да ће врло брзо бити расвијетљен злочин у ресторану у Атини, јануара прошле године, када су, пред очима жена и деце, брутално изрешетани Игор Дедовић и Стеван Стаматовић. Они су важили за истакнуте чланове "шкаљарског клана".

- Према прикупљеним информацијама и порукама са "Скај" апликације, постоји сумња да су у организацији овог злочина учествовали Беливук и Миљковић - наводи саговорник Новости. - То је, како се сумња, урађено по налогу Радоја Звицера. Постоји одређена комуникација из које се види да је Миљковић бијесан, јер сматра да "све раде" он и Беливук, а да већи дио колача узима Звицер. Са тим се и Беливук слагао. Били су увјерени да без њих ови не би могли ништа да направе, то се посебно односило на растурање наркотика.

За све криве Звицера

И данас, док су у притворским ћелијама, Беливук и Миљковић за све криве Звицера. Тврде да је неспособан и да су му они "направили име", а да не би био међу живима да га није спасила "сукња", алудирајући на Звицерову жену која је запуцала у Кијеву на нападаче.

Ипак, Беливук се чврсто био везао за овог Которанина, кога су безбједносне службе смјестиле у сам врх "кавачке екипе", и покушавао је да умири Миљковића, мада је и он био љут на Звицера углавном због расподјеле пара, јер су обојица сматрала да заслужују већи дио колача. Онда су, према информацијама безбједносних служби, Беливук и Миљковић наводно добили налог да организују нову ликвидацију неколико месеци касније, и то на Крфу. Тада су убијени Баранин Алан Кожар и Дамир Хаџић из Ужица. Они су исто важили за безбедносно интересантне особе, блиске "шкаљарцима" и Филипу Кораћу.

- Тада је Миљковић већ отворено почео да прича против Звицера сматрајући да њему и Беливуку додјељује најпрљавије послове, а да им даје далеко мање пара него што заслужују - објашњава саговорник. - О томе се говорило чак и на трибинама. Беливук и Миљковић су говорили својима да Звицера не би ни било да није њих, да су им они "највјернији и најбољи војници" и да за све злочине увек морају да организују "своје људе", јер су "Црногорци неспособни".

- И опет се појавио проблем са новцем, а то је и био главни циљ њиховог одласка у Црну Гору, јануара ове године, да пробају да испеглају ствари и извуку више - истиче наш извор. - Ипак, нетрпељивост према Звицеру, од кога су добијали наређења, ниједног тренутка није јењавала. У једној поруци, коју шаље Беливук из Црне Горе, сарадницима у Ритопеку, каже: "Ево, деремо ове глупе Црногорце."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

27. oktobar 2021 08:39