илустрација дрога / илустрација дрога
31/05/2021 u 09:31 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гвинеја: Због шверца 100 килограма кокаина потрага за "шкаљарцем"

Прелиминарни резултати истраге показали су да са кријумчарењем дроге повезани држављанин Црне Горе и три држављана Гвинеје

Истражне власти Гвинеје у великој акцији у јануару пресреле су пошиљку од око 100 килогарама кокаина. Према писањима тамошњих медија и портала africaguinee.com истрага је показала да је међу осумњиченима  и високопозиционирани члан шкаљарског клана.

Тужилац Sidi Souleimane Ndiaie саопштио  је да је затражио потјернице за четворо људи за које се сумња да су да су повезани са овим међународним шверцом дроге.

Полиција је заплијенила пловило на којем се ова дрога налазила. Портал africaguinee.com наводи да су прелиминарни резултати истраге показали  наводну умијешаност у овом шверцу држављанин Црне Горе и три држављана Гвинеје. 

Надлежни истражни органи и тужилаштво у овој земљи издали су наредбу о проширењу истраге поводом шверца наркотика.Тако се наставља са претресима и саслушањима у циљу прикупљања информација и разбијања међунароног ланца шверца кокаина. 

Подсјећамо, афрички медији су у јануару више пута извјештавали о заплијенама дрога које су се догодиле у кратком временском року.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:57