/ илустрација фото - портал Дан
25/06/2021 u 13:59 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага без помака: Убиство Рогановића извиђају четири године

До сада предузете мјере и радње нису дале резултате у идентификацији извршилаца овог кривичног дјела

Надлежни истражни органи ни након скоро четири године нису идентификовали убицу Новљанина Ника Рогановића који је убијен 26. jула 2017. године у Херцег Новом. Истрага је без званичног помака, а оно што је урађено јесу саслушања свједока и одређена вјештачења.

Пре­ма ранијим сум­ња­ма по­ли­ци­је, смр­то­но­сне хи­це у Ро­га­но­ви­ћа ис­па­ли­ла су нај­ма­ње дво­ји­ца на­па­да­ча, у хер­цег­нов­ском на­се­љу Ду­бра­ва. Ро­га­но­вић  је напданут када се из ло­ка­ла вра­ћао пре­ма ста­ну, ка­да су ње­го­вом во­зи­лу при­шле уби­це и ис­па­ли­ле ви­ше ме­та­ка у ње­го­вом прав­цу. Но­вља­нин је по­вре­да­ма под­ле­гао на пу­ту пре­ма хер­цег­нов­ској бол­ни­ци.

- Предмет формиран поводом убиства Н.Р., налази се у фази извиђаја, током којег је донијето више наредби за сва неопходна вјештачења и у својству свједока саслушана одређена лица, а до сада предузете мјере и радње нису дале резултате у идентификацији извршилаца овог кривичног дјела- одговорила је на наша питања државна тужитељка и портпаролка Лепа Меденица

image
Нико Рогановић

Ис­тра­жи­те­љи су сум­ња­ли да је ли­кви­да­ци­ја Ни­ка Ро­га­но­ви­ћа на­ста­вак су­ко­ба за­ва­ђе­них ко­тор­ских кла­но­ва, „шка­љар­ског” и „ка­вач­ког”. Истрага сумња да је Рогановић дуже вријеме праћен и да су убице имале помагаче и логистичку подршку.

Но­вља­нин је упуцан у Ули­ци Спа­си­ћа и Ма­ше­ре, у близини ста­на. Из Упра­ве по­ли­ци­је раније је са­оп­ште­но да ин­тен­зив­но ра­де на ра­свје­тља­ва­њу уби­ства.

– Слу­жбе­ни­ци Упра­ве по­ли­ци­је МУП-а – Цен­тра без­бјед­но­сти Хер­цег Но­ви ин­тен­зив­но ра­де на ра­свје­тља­ва­њу уби­ства Н.Р. (66) из Хер­цег Но­вог, ко­је се до­го­ди­ло у то­ку но­ћи 25/26. 7. 2017. го­ди­не у на­се­љу Ду­бра­ва, у Хер­цег Но­вом. На­и­ме, у на­ве­де­ном пе­ри­о­ду, око 1.20, за­сад не­по­зна­та ли­ца су при­шла во­зи­лу у ко­јем се на­ла­зио Н.Р. и у ње­го­вом прав­цу ис­па­ли­ли ви­ше хи­та­ца из ва­тре­ног оруж­ја, од ко­јих је Н.Р. пре­ми­нуо. О до­га­ђа­ју је оба­ви­је­штен др­жав­ни ту­жи­лац у Ви­шем др­жав­ном ту­жи­ла­штву у Под­го­ри­ци, ко­ји је на ли­цу мје­ста из­вр­шио уви­ђај са по­ли­циј­ским слу­жбе­ни­ци­ма. Слу­жбе­ни­ци ЦБ Хер­цег Но­ви и дру­гих ор­га­ни­за­ци­о­них је­ди­ни­ца пред­у­зи­ма­ју ин­тен­зив­не мје­ре и рад­ње на иден­ти­фи­ко­ва­њу и про­на­ла­же­њу из­вр­ши­ла­ца овог кри­вич­ног дје­ла– са­оп­ште­но је раније из Упра­ве по­ли­ци­је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:48