изузимање трагова / -дан
18/02/2022 u 11:30 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага поводом убиства Шаховића: Вјештачења нијесу указала на убицу

Дате су наредбе Форензичком центру Даниловград за сва неопходна вjештачења, од коjих су нека достављена тужилаштву и нису дала резултате у погледу утврђивања идентитета извршилаца наведеног кривичног дjела

Више државно тужилаштво је у последњих мјесец дана предузело низ радњи како би у поступку извиђаја дошло до доказа ко је и зашто подметнуо експлозивну направу испод аутомобила у чијој експлозији је 17. јануара ове године настрадао четрдесетједногодишњи Цетињанин Јасминко Шаховић.

Шаховићева ликвидација догодила се у јутарњим сатима у приградском насељу Толоши, када је даљинским управљачем активирана експлозивна направа велике разорне моћи која је била постављена испод сједишта возача у његовом аутомобилу. Он је убијен недалеко од изнаjмљене куће у коjоj jе становао са породицом. Наводно, чим jе изашао на Партизански пут, активирана jе направа. Од силине експлозије, беживотно тијело Шаховића излетјело је из аутомобила, који је захваћен ватром наставио да се креће, а потом ударио у зелену ограду поред цесте. Како нам је тада незванично саопштено из полиције, количина и врста експлозива коjи jе коришћен биће утврђена вjештачењем трагова изузетих са лица мjеста.

– Више државно тужилаштво формирало је предмет против Н.Н. извршилаца кривичног дjела тешко убиство извршено на штету J.Ш., коjи је у фази извиђаjа, током коjег су предузете све неопходне мjере и радње. Дониjета jе наредба за обдукциjу тиjела, издате су наредбе за претресање стана и телефона, те наредбе Форензичком центру Даниловград за сва неопходна вjештачења, од коjих су нека достављена тужилаштву, али нису дала резултате у погледу утврђивања идентитета извршилаца наведеног кривичног дjела. У даљем поступку биће предузете и друге мjере и радње у циљу расвjетљавања догађаjа и идентификациjе извршилаца овог кривичног дjела – саопштила је за "Дан" Лепа Меденица, портпарол -тужилац тог тужилаштва.

По налогу вишег државног тужиоца Ане Радовић, полициjа jе након експлозиjе изузела и снимке са надзорних камера, на основу коjих ће покушати да утврде да ли је Шаховића неко пратио. У поступку извиђаја тужилац ће покушати да утврди и мотив ове ликвидациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:15