Фото: Д.С., илустрација
12/07/2021 u 09:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага због обијања хангара у Луци Бар: Због крађе цигарета саслушано више особа

У ОДТ Бар поводом обијања хангара у Луци Бар није саслушано ниједно лице, док је по налогу поступајућег тужиоца у ЦБ Бар, у својству грађан, а саслушано више лица, сазнаје портал Дан из тужилаштва

Поводом обијања хангара у Луци Бар, по налогу поступајућег тужиоца код Управе полиције Центра безбједности Бар у својству грађана саслушано је више лица, сазнаје портал Дана. Од ових особа узети су искази ради провјере одређених навода и евентуалног открића нових сазнања у циљу истраге о крађи цигарета из поменутог објекта.

-У Основном државном тужилаштву у Бару поводом обијања хангара у Луци Бар није саслушано ниједно лице, док је по налогу поступајућег тужиоца код Управе полиције ЦБ Бар у својству грађана саслушано више лица-сазнаје портал Дан из тужилаштва Бар.

Истрага је и даље у току. Извиђајне радње трају. А неки од даљих корака биће предузимани у зависности од тога шта су истражни органи саснали прикупљањем исказа и у којем смјеру их је то одвело. 

Подсјећамо, у Основном државном тужилаштву у Бару формиран је предмет одмах након добијања обавјештења да је обијен хангар у Луци Бар и да је из њега отуђена већа количина цигарета власништво фирми "Аурора" и "Атлант Монт".

- Поступајућа тужитељка Радмила Гачевић службеницима полиције издала је налог да изврше увиђај, изузму трагове ради потребних форензичких вјештачења, те да изузму видео надзор са безбједносних камера у циљу проналаска извршиоца овог кривичног дјела- саопштено је раније из ОДТ Бар.

Осим тога, наложено је да се изврши попис робе у наведеном хангару, ради утврђивања тачне количине и вриједности одузетих цигарета. 

- О обијању хангара у Луци Бар дежурна тужитељка Основног државног тужилаштва у Бар обавјештена је од стране службеника Управе полиције ЦБ Бар 10. јуна у 11,30 часова- наводе из Тужилаштва.

Из Луке Бар огласили су се поводом навода о случају обијања хангара у Луци Бар. Они суи тим путем навели и објаснили да немају увид у поменуто складиште са цигаретама.

-Поводом вијести објављене у медијима у суботу, 10.јула 2021. године, да су из лучких складишта отуђене цигарете и да су надлежни државни органи покренули одговарајући поступак, а у циљу пуног информисања јавности и отклањања евентуалних нејасноћа, „Лука Бар“ АД даје сљедеће саопштење за јавност:У апсолутном увјерењу да ће надлежни државни органи у најкраћем могућем року у потпуности расвијетлити случај, важно је имати у виду да сва складишта у којима су смјештене цигарете, са становишта одговорности за количине и безбједност робе која се у њима налази, имају третман тзв. „туђих складишта, тако да „Лука Бар” АД нема могућност увида и контроле стања залиха роба у тим складиштима-навели су недавно из Луке Бар.

Како су објаснили, евиденција робе у тим складиштима се врши путем система на који царински органи дају сагласност, а власници или корисници тих складишта (дјелова складишта) имају право/обавезу да успоставе систем чувања робе на начин који сматрају оптималним.

-Власници или корисници складишта у којима су смјештене цигарете имају законску обавезу да од надлежних државних органа обезбиједе све дозволе и сагласности за обављање односне дјелатности и у том процесу „Лука Бар” АД нема било каквих надлежности. Сходно подијељеним надлежностима,  унутрашња служба заштите која послује у оквиру сектора безбједности у „Лука Бар” АД контролише теретна моторна возила која напуштају лучко подручје, али без надлежности провјере ваљаности документације о терету који превозе-појаснили су тада из Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:08