/ Радомир Ивановић - фото: Дан
04/06/2021 u 14:22 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић одређен за истражног судију

Према подацима са сајта Вишег суда, Ивановић је завршио Правни факултет 1982. године, а правосудни испит положио је 1987.

Суадија подгоричког Вишег суда Радомир Рацо Ивановић нови је судија за истрагу те институције, сазнаје портал Дан.

- Измјенама годишњег распреда судија, службеника и намјештеника Вишег суда у Подгорици, судија Радомир Ивановић  је одређен да поступа и у Истражном одјељењу - саопштила је за портал Дан портпаролка Вишег суда Аида Музуровић.

Према подацима са сајта Вишег суда, Ивановић је завршио Правни факултет 1982. године, а правосудни испит положио је1987. године.  Био је приправник у Окружном привредном суду од 1985. до 1987. године, а судија Општинског суда за прекршаjе од 1987. до 1994. године. За судију Основног суда изабран  је 1994. године, а за судију Вишег суда изабран је 19. фебруара 2001. године.

Подсјећања ради, на дванаестој сједници Судског савјета, одржаној електронским путем, Судски савјет је констатовао престанак функције Мирославу Башовићу, судији Вишег суда у Подгорици, због стицања права на старосну пензију и донио одлуку о исплати отпремнине.

- Истовремено, Савјет је донио одлуку о расписивању интерног огласа за попуњавање једног слободног судијског мјеста у Вишем суду у Подгорици. Савјет је донио одлуку о одређивању ментора кандидатима за судије основних судова који су изабрани на сједници од 28.маја 2021. године- саопштено је недавно из Савјета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:00