Abazović / -SRDJAN BOLJEVIC
27/07/2022 u 11:52 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz kabineta Sava Kentere saopštili: ANB vrši procјenu Abazovićeve bezbјednosti

Iz ANB-a kažu da niјesu u mogućnosti da pruže preciznije podatke povodom ovog slučaјa, imajući u vidu da su podaci koji se odnose na ostvarivanje nadležnosti Agencije označeni stepenom tajnosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje tajnost podataka

Povodom tvrdnji premiјera Dritana Abazovića da mu јe ugožena bezbјednost i njegovog obraćanja tim povodom čelnicima јavne i taјne službe, iz Agencije za nacionalnu bezbjednost "Danu" јe saopšteno da preduzimaјu sve aktivnosti u skladu sa nadležnostima propisanim zakonom, a koje se, između ostalog, odnose i na procjenu ugroženosti štićenih ličnosti.

Iz ANB-a kažu da niјesu u mogućnosti da pruže preciznije podatke povodom ovog slučaјa, imajući u vidu da su podaci koji se odnose na ostvarivanje nadležnosti Agencije označeni stepenom tajnosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje tajnost podataka.

Nedugo nakon hapšenja Petra Lazovića, Abazović se oglasio tvrdnjom da mu je bezbjednosti ugrožena i to direktno povezao sa pomenutim hapšenjem. Kazao јe da ga Petar Lazović i njegov otac Zoran, bivši visoki policijski funkcioner, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje mlađeg Lazovića i da planiraju neku vrstu odmazde.

Abazović je o informacijama koje dobija obavijestio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru.

– Pamtićeš 18. jul po Petru Lazoviću, kunem ti se u Boga – samo je jedna od prijetnji koja je preko lažnih profila na društvenim mrežama stigla u inboks predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade kazao je da su svi napadi na njega u kontinuitetu aktivirani od kada su bezbjednosne službe preuzele najsloženije operacije u državi, a koje se dominantno tiču suzbijanja šverca cigareta i kokaina.

– Nastavljamo svoju misiju oslobađanja države od organizovanog kriminala. Nema straha, kukavice ne pišu istoriju. Rekao sam već da nije do Temeljnog ugovora, nego do biznisa. Mislim da je građanima sada sve jasno, a tek će i biti. Hajka, nacionalizam i ekstremizam zapravo su dimna zavjesa iza koje stoje korupcija i organizovani kriminal. Zato su i svi napadi aktivirani na mene i Vladu. Ovo se dešava u kontinuitetu otkad smo preuzeli da radimo najsloženije operacije u državi, a koje se dominantno tiču suzbijanja šverca cigareta i kokaina – rekao je raniјe Abazović za "Dan".

On je naglasio da je Crna Gora na raskrsnici i da bira da li će biti zemlja Evropske unije ili zemlja kriminala.

– Kako god bilo, spremni smo za sve izazove i neće nas pokolebati. Crna Gora je na dobrom putu da suzbije kriminalne grupe, ali je još mnogo posla pred nama. Potrebna nam je odlučnost na svim nivoima, a vjerujem da će i ostvareni međunarodni kontakti dalje pomoći vladavinu prava. Država je na raskrsnici: biramo želimo li da budemo evropska ili kriminalna zemlja. Od prve ideje nikad neću odustati i zato sam spreman na svaku žrtvu – poručio je Abazović u izjavi za naš list.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:39