/ - DAN
14/06/2022 u 08:52 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Издата наредбу за принудно довођење Крстовића на суђење Станишићу и Булатовићу

НН особа је из аутоматске пушке испалила према Крстовићу најмање 28 хитаца, који су га погодили наносећи му тешке повреде

У Подгоричком Вишем суду јутрос је одложено суђење Драгиши Булатовићу и Видоју Станишићу поводом предмета о покушају убиства Огора Крстовића. Разлог одлагаwа jе одсуство једног од члана судског вијећа и то што један је један од оптужених остао без адвоката.

Крстовић, који у оовм поступку има статуст свједока-оштећеног, се ни данас није појавио на рочиште. Судија Нада Рабреновић је навела да је он уредно позван а да свој изостанак није "оправдао". Због тога је издала наредбу за његово принудно довођење на следеће суђење.

Оптужени Драгиша Булатовић је остао без адвоката па је у току процеса тражења новог који ће га заступати. До тада, како је суду саопштено, ако затреба заступаће га адвокат Никола Ивановић и Милош Вуксановић.

Разлог одлагања овог рочишта је и одсуство једног од чланова из судског вијећа.

Подсјећамо, у оптужници се наводи да су Булатовић и Станишић постали припадници криминалне организације коју је формирала НН особа.

Према наводима СДТ-а, они су 28. јануара 2020. возилом “голф” отишли на Какарицку гору у Подгорици, узели двије НН особе а затим отишли у мјесто Балијаче, Зета,  гдје су пратили Крстовића.

Они су, како се даље у документу наводи, када је Крстовић  наишао својим аутом, кренули  у његовом правцу, и тада је једна НН особа, са задњег сједишта аута, из аутоматске пушке испалила према Крстовићу најмање 28 хитаца, који су га погодили наносећи му тешке повреде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:37