/ Болница "Васо Ћуковић", Рисан
13/06/2021 u 08:08 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још нема осумњичених за пропуст у рисанској болници

У току је утврђивање чињеничног стања, након чега ће бити донијета коначна одлука у предмету, саопштила је тужилац Ана Мариновић

Основно државно тужилаштво у Котору још није утврдило да ли је неко и уколико јесте ко је одговоран за пропуст када у Специјалној болници за ортопедију, неурохирургију и неурологију "Васо Ћуковић" у Рисну надлежним органима четири дана нијесу пријавили смрт пацијента. Предузето је више радњи и саслушано је неколико свједока, али осумњичених и даље нема.

– Обавјештавамо вас да је у Основном државном тужилаштву у Котору поводом предметног догађаја формиран предмет, који је у фази извиђаја. Саслушан је већи број лица у својству свједока. Засад ниједно лице нема статус осумњиченог. У току је утврђивање чињеничног стања, након чега ће бити донијета коначна одлука у предмету – саопштила је портпарол државни тужилац Ана Мариновић.

Предмет је формиран када је утврђено да из рисанске болнице данима није пријављивено полицији ни надлежном тужиоцу да је преминуо Ј.Ш. (32) из Берана. Смрт код младића је наступила три дана након пријема у болницу, када је подлегао повредама задобијеним у саобраћајној несрећи код Котора.

"Вијести" су раније навеле да ће интерну истрагу отворити и Министарство здравља како би утврдили због чега нико у болници "Васо Ћуковић" четири дана није обавијестио полицију и надлежног тужиоца, а у обавези су да то ураде, да је младић преминуо од повреда задобијених у саобраћајној несрећи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:01