Katarina Baćović / - PRINTSCREEN/UP
15/10/2023 u 19:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osumnjičenima u slučaju "Tunel" određen pritvor do 30 dana

Oni su saslušani u podgoričkom Osnovnom sudu

Osumnjičenima u slučaju "Tunel" Katarini Baćović, Marijanu Vuljaju, Ivici Piperoviću i Nikoli Milačiću, određen je pritvor do 30 dana.

Oni su saslušani u podgoričkom Osnovnom sudu. Advokat Ivice Piperovića, Stefan Jovanović za portal Dan potvrdio je određivanje pritvora, a kazao je da je njegovom branjeniku određen pritvor na osnovu opasnosti od eventualnog uticaja na saučesnike.

- Što se tiče osumnjičenog kojeg zastupamo advokat Zoran Piperović i ja, sudija za istragu je odbio istom da odredi pritvor po osnovu opasnost od ponavljanja djela i bjeksta, iz prostog razloga što nije navedena ni jedna okolnost koja bi ukazala na opasnost od bjeksta i ponavljanja djela. A to iz razloga jer Ivica Piperović nikad ranije nije osuđivan. Pritvor mu je određen po osnovu opasnosti od eventualnog uticaja na saučesnike. Iz tog razloga odbrana će izjaviti žalbu. Prije svega je opšte poznata činjenica da popisna komisija Višeg suda u Podgorici još nije završila popis predmeta koji se nalaze u depou Višeg suda, kako bi se utvrdilo šta je to što nedostaje. Pa se postavlja pitanje kako Ivica može da zna šta bi trebalo da uništi. Odbrana ponovo ističe da je izvršen i pretres kuće i objekata i da je njegovo imanje prokopano, a sve po operativnim informacijama kojima raspolaže policijsko tužilački aparat i ništa nije nađeno. I samo tužilaštvo navodi da su saučesnici NN lica, pa se i tu postavlja pitanje kako će uticati na NN lica. On je rekao da osim Nikole Milačića, budući da je njegov šura, ne poznaje nikog - kazao je u izjavi za portal Dan advokat Stefan Jovanović.

Oni su uhapšeni u četvrtak po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici. 

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je u četvrtak po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel od stana u Njegoševoj 12 do depoa u Višem sudu u Podgorici.

Ona je na saslušanju u petak priznala da je imala određenu ulogu u slučaju "Tunel".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:54