/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
01/12/2021 u 17:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић о случају Беливук: Стичу се услови за наставак поступка, добили смо изјаве

Ми смо добили што смо хтјели, они су дали изјаве, и стичу се услови да се настави поступак. Даље нема препрека да се спроводи поступак, истакао је Катнић.

Главни специјални тужилац (ГСТ) Миливоје Катнић рекао је за Portal RTCG да је црногорско тужилаштво урадило све што је било потребно везано за саслушање Вељка Беливука и Марка Миљковића у Београду. Он је рекао да је процедура сасвим испоштована, и да се стичу услови за наставак поступка.

Чађеновић и Катнић саслушали Беливука и Миљковића

-То је, иначе, једна процедура, која је предвиђена и све је достављено што је требало да буде у овој фази поступка. А ради се о фази поступка која се тиче наредбе за спорвођење истраге, гдје се укаже шта им се ставља на терет и из којих доказа то произилази. Не може се десити да они прво гледају доказе па да износе одбрану то није предвиђено"-рекао је Катнић.

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: СДТ покренуло поступак због вишеструког убиства у ЦГ, Међу осумњиченима Беливук и Миљковић

Он је казао да то није превиђено ни по прописима у Црној Гори, ни по прописима у Србији. 

-Домаћини у Србији су били сјајни, урађено је све што треба. Ми смо добили што смо хтјели, они су дали изјаве, и стичу се услови да се настави поступак. Даље нема препрека да се спроводи поступак- истакао је Катнић. 

(ВИДЕО / ФОТО) СДТ приказао фотографије убиства из Спужа које је Беливук слао кавчанима

Иначе, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић саслушани су у Тужилаштву за организовани криминал, а на основу замолнице Црне Горе, на околности кривичних дјела извршених у тој земљи. Осумњичени су негирали извршење злочина. Портал Нова.рс пренио је да им се ставља на терет стварање криминалне организације и убиства.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

Они су саслушани уз присуство црногорског тужиоца Саше Чађеновића.

Беливук, Миљковић, Јанковић су негирали кривицу, а детаљну одбрану ће изнети када буду добили све списе, с обзиром да је сада тек стигла наредба о спровођењу истраге. Како сазнајемо, осумњиченима се на терет ставља извршење два убиства – Адиса Спахића и Дамира Хоџића.

Са друге стране, криминалној организацији, чији је вођа Беливук са НН лицима, ставља се на терет и ликвидација Мила Радуловића.

Беливук, Миљковић и Јанковић су након саслушања враћени у Окружни затвор у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 06:04