Миливоје Катнић (архива) / - IVAN PETROVIC - IPE
07/10/2021 u 20:23 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић: Између Ђукановића и обичног грађанина нема разлике, саслушаћемо и њега

Навео је да ће Ђукановић бити саслушан у колико буде доказа и казао је да он као СДТ не може износити политичка мишљења. Ако буде постојала основна сумња према њему ће се поступити као према сваком грађанину

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић гостујући у емисији "Начисто" на ТВ Вијести казао је да долази у емисију као главни специјални тужилац и да је ту да говори о свим задатим темама. Он је казао да он  као правник и она као директорица Манса која је економиста, нису компатибилни саговорници за овај тв дуел.

Он је казао да се траст доводи у везу са Милом Ђукановићем  у 2012. годину. Додао је да у Енглеској и Швајцарској нису спроводили тада никакву истрагу. Казао је да сарађују са службама Велике Британије.

– Поступићемо према Ђукановићу, као према свима до сада, ако буде доказа -  казао је Катнић. 

Навео је да ће Ђукановић бити саслушан у колико буде доказа и казао је да он као СДТ не може износити политичка мишљења. Ако буде постојала основна сумња према њему ће се поступити као према сваком грађанину.

Катнић jе демантао наводе директорице МАНСА да је купио стан и казао да нису вечерас дошли да нападају њега и да се врате на тему Ђукановић.

– То су неки тешки тренуци били за моj живот. Имао сам стан под Љубовићем и продао га. Оваj сам купио. Добио сам 46 хиљада кредита и на своjим плећима изнио плочице, цемент...скинуо прозоре... – казао jе Катнић одговараjући на питање како jе повећао вриjедност стана са 46 хиљада на 96 хиљада еура.

Катнић jе казао да Ћаловић Марковић не може бити МАНС, ако jе државни службеник.

Она jе одговорила да ниjе државни службеник.

На питање зашто jе обjављена приjава за Пиреус банку, Катнић jе одговорио да ниjе било доказа.

СДТ је казао да је против Мила Ђукановића поднешено 36 кривичних пријава, а међу подносиоцима пријава се налази и МАНС.

Говорећи о случаjу Телеком, Катнић jе казао да jе изнио све о консултантским уговорима и тада jе почео "напад на њега".

О Светозару Маровићу

На питање да ли се осjећа одговорним што jе Светозар Маровић jош на слободи и jедна му казна већ застарjела, Катнић jе Казао је да је 29 милиона враћено држави захваљујући тиму који је водио овај пројекат. Од Милоша Маровића одузет је стан и враћен општини Будва.

Маровић није био у притвору због бјекства, већ због утицаја на свједоке...

Зашто нисам увео мјере према Маровићу а према другима јесам, зато што ви то не знате и не разумијете рекао је обраћајући се Вањи Ћаловић Марковић, додајући да не жели да је увриједи. 

Он jе рекао да Маровић ниjе ухапшен по приjави МАНС-а, али та НВО jесте помогла.

Катнић jе казао да jе Маровићу суђено и да jе био у притвору.

Ниjесам тражио продужење притвора jер сам озбиљан тужилац и не тражим 'око за око, зуб за зуб' Он ниjе отишао преко мора него у сусjедну државу, Србиjу", казао jе Катнић.

Ћаловић Марковић jе питала jе ли тачно да jе Мило Ђукановић продао акциjе у Првоj банци свом брату Ацу, коjи се сакрио иза кастоди рачуна, Катнић jе одговорио да jе то таjна у поступку.

Кнежевићу није понуђен статус  свједока сарадника јер је он био организатор криминалне групе али против њега има подиигнуто 6,7 оптужница. Ја сам казао да се он врати у ЦГ да нећу предлагати притвор и то сам изјавио прије год дана а он је казао да ће доћи у ЦГ кад ја не будем овдје.

Подигнуто је 14 оптужница против 94 лица који су припадници против тзв. кавачког клана, а против шкаљарског клана 13 оптужница а 83 лица.

Оваj Савjет за борбу против корупциjе ниjе ништа ниjе учинио или jе подгриjао заjедно са свима да не функционише на адекватан начин Уставни суд, Врховни, Управни суд да нема више судиjа од кариjере...", казао jе Катнић.

Одговараjући на питање како то да Ђукановић има савjетнике коjи имаjу "проблеме са законом" - Славољуба Стиjеповића, Петра Ивановића и Веселина Вељовића и да ли jе то политичка заштита, Катнић jе казао да он има jедно сjаjно тужилаштво без обзира што постоjе особе коjе то не виде и да он "не врши те процjене".  

Ћаловић Марковић jе навела да jе у случаjу Стиjеповића, циљано гоне њега, да би прескочили остале коjи су одговорини - Ђукановића. Подсjећа на свjедочење Ђукановића коjи каже да се све евидентирало, а да су се према државним органима правили извjештаjи какви су требали.

– Чињеница jе да jе Катнић дан након предсjедничких избора рекао да ће отворити случаj 'Коник' али jе заборавио да информише jавност шта jе ту било – казала jе. 

Катнић jе одговорио да ако  jедан тужилац, правник, адвокат докаже Мигу Стиjеповићу било коjе друго кривично дjело него ово за коjе га гонимо не само да ћу отићи са функциjе, него ћу отићи на Нови Зеланд.

Виjеће Вишег суда у Подгорици потврдило jе прошлог мjесеца оптужницу коjу jе Специjално државно тужилаштво подигло против бившег градоначелника Подгорице Славољуба Стиjеповића. Ванрасправно виjеће Вишег суда у Подгорици, до сада jе два пута доносило рjешење коjим се обуставља кривични поступак против Стиjеповића, коjи jе у афери “Коверта” оптужен за прање новца у саизвршилаштву.

Подсјећамо, Мрежа за афирмациjу невладиног сектора (МАНС) у недjељу jе, у оквиру глобалне истраге о офшор компаниjама под називом “Пандора папири”, обjавила да су Мило и Блажо Ђукановић 2012. године потписали таjне уговоре о управљању своjом имовином, скриваjући се иза, како су навели, компликоване мреже повезаних компаниjа из Велике Британиjе, Шваjцарске, Британских Дjевичанских Острва, Панаме и Гибралтара.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:12