/ - Клинички центар
13/01/2022 u 18:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КЦЦГ: Пацијент пријетио да ће неког убити и све запалити

Наводе да се све ово дешавало иако су пацијенту понуђени модалитети на које може остварити жељену услугу у оквиру здравственог система

Клинички центар Црне Горе поднио је Управи полиције пријаву против пацијента који је раније данас, према ријечима особља, на психијатријској поликлиници, у објекту зграде старе онкологије, најприје на шалтеру пријетио сестри да ће их, ако му не издају лијек “на дивље”, све запалити, да ће запалити зграду и пријетио и да ће некога убити.

Наводе да се све ово дешавало иако су пацијенту понуђени модалитети на које може остварити жељену услугу у оквиру здравственог система.

Из КЦЦГ казали су да је ова пријава услиједила након што је у КЦЦГ ухапшен А.К који је у ову установу дошао наоружан.

Ухапшен Кековић: Наоружан дошао у КЦЦГ

Казали су да овај инцидент није изолован, већ је ово ситуација која се у неправилним интервалима понавља годинама.

- У актуелној ситуацији када је комплетно особље оптерећено, овакви случајеви додатно отежавају функционисање упркос надљуским напорима нашег здравственог система. Овим изгледима, имамо разлог да вјерујемо, погодују одређене друштвене околности које, на жалост свих грађана, распирују мржњу према људима који сваког часа спашавају животе, а које, дио јавности, упорно настоји да представи у непримјереном, и истини неодговарајућем, свијетлу -  закључују из КЦЦГ у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:04