privodjenje haris kocan vanja burda / - SRDJAN BOLJEVIC
24/10/2024 u 14:50 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kočan i Burda pred sudom 12. novembra: Kontrola optužnice za ubistvo Markovića i teško ubistvo u pokušaju na štetu Drecuna i Mašanović

Pred podgoričkim Višim sudom za 12. novembar zakazana je kontrola optužnice protiv Harisa Kočana i Vanje Burde. Oni su obuhvaćeni optužnicom koja je podignuta povodom istrage za ubistvo Radovana Markovića i teško ubistvo u pokušaju na štetu Nikole Drecuna i Igora Mašanovića.

Više državno tužilaštvo podiglo je 30. septembra optužnicu za navedena krivična djela.

- Povodom događaja od 20.11.2023. godine, u mjestu Bajice – Cetinje, Više državno tužilaštvo u Podgorici je dana 30.09.2024. godine podiglo optužnicu protiv okrivljenog H.K., zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju izvršeno na štetu lica I.M. i N.D. i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je istom optužnicom takođe obuhvaćen okrivljeni H.K. i V.B., povodom događaja u mjestu Meterizi - Cetinje od 03.04.2024. godine, te je protiv H.K., podignuta optužnica zbog krivičnog djela ubistvo izvršeno na štetu R.M. i krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a protiv okrivljenog V.B., zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela i krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija  - navode u odgovoru za portal Dan iz Višeg državnog tužilaštva.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Snimak osumnjičenog za paljenje vozila nakon ubistva u mjestu Meterizi

Podsjećamo, Beranac Haris Kočan, uhapšen je u avgustu zbog sumnje da je ubio Radovana Markovića. Njega tužilaštvo tereti i za pokušaj ubistva Nikole Drecuna i Igora Mašanovića na Cetinju 20. novembra prošle godine.

Kočan govorio o sačekušama: Za ubistvo ponuđeno 70.000 eura, metu čekali četiri dana u napuštenom objektu

On je inače bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama oružja.

DETALJI ISTRAGE: Drecuna i Mašanovića napali projektilom, gađani iz blizine

Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) i RCB „Centar“ tokom istrage ubistva Radovana Markovića rasvijetlili su i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju izvršeno 20. novembra 2023. godine na Cetinju.

Šćepanović: Kočan i ubijeni Marković planirali izvršenje teškog krivičnog djela na štetu suprotstavljene OKG

Kako je ranije saopštio v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, Haris Kočan, uhapšen osumnjičen je i da je aktivirao ručni raketni bacač tzv. zolju kojom prilikom su mete napada bili članovi jedne ćelije kriminalne grupe sa Cetinja – Nikola Drecun i Igor Mašanović.

Drecun obavijestio sud: Zbog "smještanja" istrage i "neprofesionalnosti policije" ne može da dolazi na suđenja

- Sumnja se da je direktni izvršilac ovoga djela, gore pomenuti H.K. koji je tokom sprovođenja kriminalnog plana neposredno ispalio granatu iz ručnog raketnog bacača u pravcu vozila u kojem su se nalazili oštećeni I.M. i N.D. U odnosu na neposrednog izvršioca raspolažemo podacima da je u prethodnom periodu bio zaposlen u Vojsci Crne Gore i prošao obuku rukovanja raznim vrstama vatrenog oružja i obuku rukovanja ručnim raketnim bacačem, istakao je tada Šćepanović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 14:53