Oružje Cetinje / - FOTO: UP
15/08/2024 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kod Cetinjanina nađena veća količina oružja i municije

Cetinjska policija pretresla je danas prostorije koje koristi Z.V. iz tog grada, prilikom čega je pronađeno više komada oružja.

-Postupajući po prijavi oštećenog lica, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su zbog narušenih međususjedskih odnosa, iz preventivnih razloga inicirali i shodno naredbi suda, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Z.V. iz Cetinja.bPrilikom pretresa su kod istog pronađeni: pištolj marke "CZ" kalibra 9 mm, sa dva okvira, malokalibarska puška marke "CZ", lovačka puška marke "Česka Zbrojovka" kalibra 16 mm, lovačka puška marke "Baikal" kalibra 12 mm, vazdušna puška marke "CZ" kao i 372 komada municije raznih kalibara, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, o navedenom događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju po čijem je nalogu jedan dio oružja privremeno oduzet radi daljih kriminalističkih vještačenja, nakon čega će se tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.

-Preostalo oružje je privremeno oduzeto i isto će biti poslato nadležnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance radi trajnog oduzimanja oružja shodno Zakonu o oružju, naveli su.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 11:45