/ -Фото: М.Н.
13/11/2021 u 06:54 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колашинци негирали да су у Матешеву напали транс особу

Нећу никога да носим на души и не желим да буде оптужен и осуђен неко ко није крив, казао је оштећени В.А.

Након што је Апелациони суд укинуо пресуде којима је Основни суд у Колашину огласио кривим и осудио на по осам мјесеци затвора Колашинце Славка Кељановића, Радоша и Богдана Вукићевића због насилничког понашања, јуче је у бјелопољском Вишем суду изнова почео поступак.

Оштећени В.А., који је иначе транс особа, односно прије промјене пола био је женско, испричао је да су критичне ноћи њему непознате особе до његове куће у мјесту Матешево.

– Када сам отворио врата, тројица мени непознатих младића су ме оборили на земљу и претукли. Упућивали су ми том приликом погрдне ријечи. Од удараца сам се онесвијестио, а они су се удаљили – казао је В.А., додајући да не може са сигурношћу да каже ко су нападачи.

Истакао је да неће никога да носи на души и не жели да буде оптужен и осуђен неко ко није крив.

– Тражим да суд нађе нападаче, а приликом преслушавања снимка гласова пет лица у полицији, препознао сам да једно припада једном од означених нападача – казао је В.А.

Испричао је да је након напада био био на болничком лијечењу и да се и даље налази у тешком здравственом стању. Сва тројица оптужених негирали су кривично дјело које им је стављено на терет, истичући да нијесу криви и да немају додирних тачака са овим догађајем.

Суђење се наставља 3. децембра у 13 сати. Према наводима оптужнице, коју заступа државни тужилац Милица Рмандић, напад се догодио 28. августа око 23 сата, а као нападачи су означени Кељановић и Вукићевићи.

– Три непознате особе претукле су транс мушкарца на територији општине Колашин. Нападачи су куцали на врата породичне куће транс мушкарца и када је отворио, силом су га извукли испред. Том приликом су га изударали и извршили насилничко понашање – саопштено је из полиције након напада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

21. april 2024 15:46