Viši sud, Podgorica   / - DAN
13/09/2024 u 15:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kordiću i Ćetkoviću pritvor do 30 dana

Budvanima Aleksandru Saši Ćetkoviću i Davoru Kordiću, koji se sumnjiče da su pripadnici kriminalne organizacije koju su formirali Radoje Zvicer i Nikola Vušović sa ciljem da likvidiraju Marka Ljubišu Kana, određen je pritvor do 30 dana.

Odluku je nakon saslušanja osumnjičenih u Višem sudu donio sudija za istragu Goran Šćepanović.

Njima je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja djela.

Pored dvojice uhapšenih Budvana, odbjeglog Zvicera i Vušovića, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije osumnjičeni su i Podgoričanin Mario Milošević, Radovan Mujović i Ivan Biletić, koji su u pritvoru zbog drugih krivičnih djela.

Oni su juče, nakon Kordića i Ćetkovića, takođe, saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu i svi su, navodno, negirali veze sa Zvicerom i Vušovićem, koji su osumnjičeni da su podstrekavali kriminalnu grupu na ubistvo visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, Marka Ljubiše, zvanog Kan.

Kordiću i Ćetkoviću određeno zadržavanje - SDT: Nišanili Kana po Zvicerovom nalogu

Krivična prijava podnijeta je i protiv državljanina Srbije D.T, koji je u bjekstvu.

Tokom izviđaja, saopšteno je juče iz SDT-a, prikupljeni su dokazi da su Zvicer i Vušović, u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali uhapšeni Kordić i Ćetković, D.T, Milošević, Mujović i Biletić, kao i, u međuvremenu, optuženi Lazar Ilić, Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Milenković.

- Koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Osumnjičeni organizatori su, izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L.I. i S.S. (Ilić i Savić, prim.a) stvorili odluku da ubiju M.LJ, sa nadimkom K (Marko Ljubiša-Kan, prim.a), zbog čega su optuženi preduzimali određene radnje sa tim ciljem. Međutim, u tome su spriječeni jer ih je uhapsila policija, u januaru 2021. godine, u Budvi - piše u saopštenju portparola SDT-a, specijalnog tužioca Vukasa Radonjića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 15:05