Photo by Max Anderson on Unsplash
15/07/2021 u 20:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Котор: Двије продавнице кажњене због продаје лажне Најк и Гучи робе

Истиче се да ће заступници носиоца права жига робних бити обавијештени како би покренули поступак код надлежног суда

Тржишна инспекција казнила је двије продавнице у Котору због продаје лажне Nike и Gucci робе. Након утврђених неправилности, одузете су ствари вриједне 3.964 еура, а за учињене прекршаје на основу Закона о жигу, поднијет је захтјев за покретање прекршајног поступка.

Издати су и прекршајни налози у износу од 2.000 еура.

- Тржишна инспекција је у појачаном надзору, у сарадњи са Управом полиције, вршила контроле примјене прописа који регулишу заштиту права интелектуалне својине, и то на подручју Општине Котор. Контролама су обахваћени привредни субјекти који се баве прометом текстила и галантерије, као и других роба чијим прометом се могу повриједити права интелектуалне својине - саопштено је из Управе за инспекцијеске послове.

Истиче се да ће заступници носиоца права жига робних марки Nike и Gucci бити обавијештени како би покренули поступак код надлежног суда.

- Тржишна инспекција ће, поред осталих области надзора, и у наредном периоду наставити са овом врстом контрола, како би се обезбиједио већи степен заштите права интелектуалне својине у нашој земљи - наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 05:54