/ Здравко Кривокапић - фото: Иван Петровић
25/08/2021 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић поднио пријаву против Вељовића, тражи његово хапшење

Он је исказао нешто што у сваком случају не би требало да ради неко ко је јавни функцонер, а он јесте јавни функционер, навео је јуче премијер

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, како је то најавио јуче, као грађанин поднио је кривичну пријаву против бившег шефа полиције Веселина Вељовића. Према незваничним информацијама, он је у пријави навео да тражи његово хапшење.

Вељовића оптужује да је позвао припаднике полиције да пруже отпор и непослушност према одлукама које су законске и према службеном лицу у вршењу службене радње.

Подсјећања ради, Вељовић је недавно саслушан у Вишем државном тужилаштву због текста који је написао. Вељовић је у ауторском тексту написао да је "света дужност и обавеза сваког припадника сектора безбједности да одбије свако неуставно и незаконито наређење, али и да је дужност свих грађана да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу".

- Он је исказао нешто што у сваком случају не би требало да ради неко ко је јавни функцонер, а он јесте јавни функционер. То би по аналогији значило да ја нијесам требало да кренем у процес разрјешења министра Лепосавића. Нема никакве разлике. Ово је позивање на отпор и знате како је то законом дефинисано. Само очекујем да ће тужилаштво да ради свој посао, као што га је радило у претходном временском периоду против неистомишљеника - казао је јуче Кривокапић током радне посјете Никшићу.

Према његовим ријечима правда мора да закуца на врата свих који су се огријешили о закон. Тужилаштво је, како је навео, тачка одакле све креће и због тога треба да се деси промјена формирањем Тужилачког савјета и избором "компетентног, угледног идоказаног човјека који може да то изнесе", а не политички подобног.

- Ако нам се то не деси бројне кривичне пријаве против овог истог господина (Вељовића, прим.аут.) нијесу никада активиране. Морао сам да као грађанин дајем изјаву због изјаве коју сам дао, а то не важи за друге. Ако то важи за мене, мора да важи за све. Зашто сада тужилаштво не ради на исти начин. Сви морамо да радимо свој посао одговорно, професионално и у корист закона, а за наше грађане - поручио је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:40