Привођење Крстовића / Дан
18/01/2022 u 09:00 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крстовићи нуде два милиона да се бране са слободе

Адвокат одбране Боривоjе Ђукановић тврди да радња ни у ком смислу ниjе конкретизована по начину, мjесту и средству извршења

Пред судиjом специjалног одjељења подгоричког Вишег суда Весном Пеан јуче jе разматрана оптужница коjу jе виши државни тужилац Тања Божовић подигла против Будимира и Марине Крстовић због шверца 1,2 тоне кокаина.

Из тужилаштва тврде да jе оптужница заснована на законито прикупљеним доказима, а адвокати одбране су оцијенили да тужилачки акт нема законско утемељење. Оптужени тврде да немаjу никакве везе са кокаином, а надлежне позиваjу да оваj случаj упореде са случаjем заплене кокаина у магацину Волиjа од приjе неколико дана.

Одбрана jе јуче затражила обуставу поступка и предложила Вишем суду да Крстовиће уз положено jемство у виду милионски вриjедне некретнине пусти да се у даљем поступку бране са слободе.

image

Виши суд у Подгорици

Иван Петровић Ипе

Будимир и Марина Крстовић понудили су jемство од укупно два милиона еура, потврдио jе адвокат Драгољуб Ђукановић. О том предлогу тек треба да се одлучује.

Оптужени Будимир Крстовић јуче је поновио да он и његова кћерка Марина немају никакве везе са шверцом хиљаду двјеста килограма кокаина, који jе краjем августа прошле године пронађен у магацину њихове фирме „Сан Франциско“ у зетском селу Моjановићи, надомак Подгорице.

Он тврди да им jе све намjештено да би се направила добра политичка и полициjска прича. Тражи да надлежни упореде његов случаj са случаjем заплене кокаина у магацину Волиjа од приjе неколико дана, истичући да му се десила потпуно иста ситуациjа као и његовом приjатељу Драгану Бокану.

Истражитељима понудили сарадњу

Будимир и Марина Крстовић ухапшени су након што jе полициjа у њиховом магацину у Моjановићима 24. августа прошле године пронашла и заплиjенила, како jе тада саопштено, 1.400 килограма кокаина.

Марина и Будимир Крстовић су пред истражитељима тврдили да немаjу ништа са пронађеном дрогом и полициjи понудили сарадњу и помоћ у расвjетљавању овог случаjа Њихова одбрана jе тужилаштву предала документ коjи jе издао директор луке Боливар, из коjе jе кренула пошиљка са бананама, а у коме се наводи да jе контеjнер коjи jе кренуо према Црноj Гори прошао све неопходне провjере и да у њему ниjе било дроге.

Крстовић jе додао да jе на расвjетљавању овог случаjа његова друга кћерка ангажовала детективе коjи су раније радили за америчку агенциjу за борбу против наркотика ДЕА.

– Писао сам предсjеднику и потпредсjеднику Владе Црне Горе Здравку Кривокапићу и Дритану Абазовићу и предсjеднику Црне Горе Милу Ђукановићу. Абазовић jе за jедну телевизиjу рекао да нисам наручилац и власник робе, али да сам и jа ту негдје – казао је Крстовић.

Оптужбе jе негирала и његова ћерка Марина, коjа jе указала да jе нетачно преведена њена комуникациjа са добављачем из Еквадора везано за поручивање банана.

Адвокати одбране затражили су од суда да одбаци оптужницу и обустави поступак. Адвокат Боривоjе Ђукановић рекао је да радња извршења ни у ком смислу ниjе конкретизована како по начину извршења, мjесту извршења, средству и обjекту, што, како је оцијенио, само по себи говори о потупноj правноj дефициjентности предметне оптужнице.

Он jе указао на пропусте у самоj акциjи, наводећи да се свака контролисана испорука не смиjе прекинути у своме току док се оперативно не утврди коме jе намиjењена.

– Таj ток преноса кокаина прекинут jе на jедан професионално незабиљежен начин да би се Будимир и Марина Крстовић оптужили – оциjенио jе адвокат Ђукановић.

Тужилац Тања Божовић остала је при понуђеним доказима и затражила да се оптужница против Крстовића потврди.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:31