Miodrag Laković / - FOTO: MIćKO VUJISIć; MIODRAG LAKOVIć
21/12/2023 u 13:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laković: Odbor će podnijeti prekršajnu prijavu protiv Brđanina, ne pristajemo na nepoštovanje

Od 13 članova Odbora na današnjoj sjednici glasalo je njih 11, jedan član Odbora bio je uzdržan, a 10 glasova je bilo protiv prihvatanja izvještaja, kazao je Laković i dodao da pretpostavlja da će ministar unutrašnjih poslova ići sa inicijativom prema Vladi za razrješenje Brđanina

Odbor za odbranu i bezbjednost je većinski zauzeo stav i odlučio da podnese prekršajnu prijavu, shodno članu 22 Zakona o parlamentarnom nadzoru, protiv direktora Uprave policije Zorana Brđanina zato što se nije pojavio na današnju sjednicu tog skupštinskog tijela, saopštio je poslanik PES-a Miodrag Laković.

Na dnevnom redu današnje sjednice Odbora našla su se dva izvještaja o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policje za 2022. godinu, kada je policijom rukovodio aktuelni direktor UP, a Odbor je ocijenio njegativnim oba izvještaja.

Podnošenjem prekršajne prijave protiv Brđanina, Laković je kazao da se šalje poruka da Odbor ne pristaje na nepoštovanje Parlamenta i njegovih radnih tijela.

- Smatramo da je to ispod profesionalnog digniteta. Izostankom sa današnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu Brđanin omalovažio je članove Odbora, ocijenio je Laković.

Istakao je da se na Odboru sa izvještajima članovi upoznaju tek kada dođu na sjednicu, te da nema unaprijed projektovanih stavova članova Odbora o nekom izvještaju.

- Svaki član Odbora donosi stav za sebe. Brđanin je to smjestio u političku dimenziju, a nije spreman da brani rezultate rada Uprave policije i da ukrstimo profesionalne stavove, naveo je Laković.

Pojasnio je da je 11 od 13 članova Odbora glasalo na današnjoj sjednici, 10 glasova je bilo protiv prihvatanja izvještaja, a jedan član Odbora bio je uzdržan.

Kako je naveo, pretpostavlja da će ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović ići sa inicijativom za razrješenje Brđanina prema Vladi.

- Ne znam kako će glasati Vlada, dodao je on.

Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio izvještaje Brđanina, Janović i Živković napustili sjednicu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:18