Лазовић / -Фото: Радоје Живковић
08/09/2021 u 12:19 h
Marko VešovićMarko Vešović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лазовић под лупом због милионских малверзација

Државно тужилаштво приводи крају поступак у случају "Морског добра", гдје постоје индиције да је држави нанијета милионска штета, а помиње се и име некадашњег челника будванског ДПС-а

Државно тужилаштво приводи крају поступак поводом сумњи у милионске малверзације у "Морском добру", гдје постоје индиције да је држави нанијета милионска штета, а под лупом је и бивши предсједик будванског парламента и некадашњи челник локалног ДПС-а Боро Лазовић.

На листи тужилаштва су и Селим Ресулбеговић, актуелни члан управног одбора, предсједник будванског ДПС-а Предраг Јелушић и некадашњи челник јавног предузећа "Морско добро" Рајко Баровић.

Истрагом тужилаштва обухваћени су и Иван Калезић, Ђуро Марић и Александра Ивановић Калезић, некадашњи функционер ДПС-а Александар Тичић, Рајко Миховић, Љубомирка Видовић и Зорица Шаренац.

Тужилаштво их терети за злоупотребу службеног положаја, а приведени су у наставку акције у којој је крајем децембра 2020. године ухапшен бивши директор Управе за некретнине Драган Ковачевић.

Посебно се током поступка дошло до података о Тичићевој имовини у Подгорици и на Светом Стефану, и то је предмет провјере.

По сазнањима из тужилаштва, лица обухваћена истрагом су ангажовала друге особе да лажно прикажу чињенице у погледу посједовања стварних права на непокретностима, те да противзаконито стечену имовину у државној својини пребацују на себе и блиске сроднике, да утичу на привредне структуре и извршну власт у циљу уцртавања објеката у планска документа у зони морског добра, како би касније градили луксузне стамбене објекте.

Тај план су, како се наводи у актима тужилаштва, прихватили и чланови Управног одбора "Морског добра", па су прихватили да раде не у интересу службе, већ у циљу остваривања интереса криминалне организације

Посебно је занимљиво што су сковали план да покрећу судске и управне поступке у циљу заштите интереса јавног предузећа, а да након тога доносе одлуке о окончавању тих судских поступака путем поравнања којима ће супротној странци противзаконито признавати неприпадајућа стварна права на непокретностима на штету државне имовине или повлачити тужбе и жалбе, чиме нијесу вршили своју службену дужност у погледу заштите морског добра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:17