/ -/ФОТО: КУРИР.РС, БЕОГРАДСКИ МЕДИЈИ, МУП РС
11/04/2022 u 10:45 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марија Бојовић: Са Луком немам контакт, Николу су убили када сам била на путу

Она је суду казала да се породица Бојовић придружује кривичном гоњењу Ратка Кољеншића због оптужби да је повезан са убиством Николе Бојовића

Пред подогоричким Вишим судом данас је у својству свједока и представника оштећене породице, свједочила Марија Васиљковић Бојовић, сетсра убијеног Николе Бојовића. Она је исказ дала путем видео-линка који је успостављен у сарадњи са београдским судом.

Убиство Николе Бојовића: На наредном рочишту планирано свједочење сестре убијеног

Марија Васиљковић Бојовић  је суду нагласила да говори у име проодице, у име покојног оца, мајке и жене убијеног Николе. Истакла је да не говори у име Луке Бојовића, брата јој. Као разлог за то она је навела да нема контакт са њим,  јер се он налази у шпанском затвору и тешко успостављају комуникацију.

- Немам Лукину сагласност да говорим и у његово име...О убиству мог брата ми је познато али из непосредних  сазнања. Била сам на путу тих мјесец дана, Никола се тада бринуо о болесном оцу. И тада је припремано његово убиство, то сам сазнала из судског поступка који је вођен у Београду...То је све што имам да кажем-навела је сестра покојног Николе.

Она је суду казала да се породица Бојовић придружује кривичном гоњењу Ратка Кољеншића.

Пред судом је свједочио, такође путем  видео-линка, и Ратко Вујовић. Он се изјашњавао на околности под којима је у Београду Кољеншићу изнајмио стан. Кољеншић је навео да је из тај стан изнајмљен у близини другог који је био од покојног Слободана Шарановића, јер је Шарановићу била угрожена безбједност.

Оптужница и суд у Београду

Никола Бојовић убијен је 29. априла 2013. године у Београду а за учешће у њеховој ликвидацији оптужен је и Ратко Кољеншић. Кољеншић се терети да је са Цветановићем двадесетак дана пратио кретање и навике Николе Бојовића.Никола Бојовић је брат Луке Бојовића који важи за блиског сарадника шкаљарског клана. Никола Бојовић, према евиденцији полиције и других истражних органа, није довођен у везу са криминалним организацијама.  

Он је пред српским органима у одсуству осуђен на 30 година затвора због учествовања у убиству Николе Бојовића у Београду и Милоша Видаковића у Будви.

У оптужници Вишег државног тужилаштва наводи се да је Кољеншић од краја априла 2013. до 16. јула 2013. године на територији Црне Горе и Србије са умишљајем постао члан организоване криминалне групе, а коју су организовали сада покојни Шарановић и Милош Делибашић, а чији су чланови постали Милош Војновић, Славиша Новаковић и Горан Малетић (рођен Бојанић).

- Кољеншић је помогао Цветановићу тако што је 29. априла 2013. у раним јутарњим часовима у Улици царице Милице покретом десне руке показао Цветановићу мјесто на коме је најпогодније да се сакрије и сачека Николу Бојовић и убије га. Цветановић је сачекао долазак оштећеног око 7 сати, кренуо му у сусрет и из аутоматског пиштоља рафално испалио 15 пројектила у главу и тијело сада покојног Николе Бојовића - наводи се у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:01