Небојша Медојевић / - Портал Дан
24/01/2022 u 12:07 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Медојевић: Абазовић, умјесто да реформише АНБ, врбује своје људе у њој

Не зна се за кога раде агенти АНБ-а. И ово што се дешавало са испорукама кокаина је најбоља оцјена стања у сектору безбједности, каже Медојевић

Један од лидера ДФ-а и предсједник ПзП-а Небојша Медојевић на конференције за новинаре о стању безбједносног сектора и безбједносносним ризицима казао је да је узнемирујуће када је у питању безбједносни сектор. Формирање ове Владе био је својеврсни експеримент и испоставило се да је циљ ове владе и Цркве био да се спријече реформе и демонтажа ДПС-а. Имамо Владу која није изборна воља грађана и враћамо се у претполитичко вријеме прије пада Берлинског зида, каже Медојевић.

- Нема комуникације између Управе полиције и АНБ-а. Сигуран сам да ће и код нас бити покушаја атентата и да ће на мети бити ДФ. Ја не Задатак је био да се спријечи демонтажа  ДПС-а и да се уништи ДФ, каже Медојевић.бих желио да се нешто деси па да се онда испостави да сам био у праву.

- Угрожена је национална безбједност, није се ушло у рат са криминалцима, и све што се десило у безбједносносном сектору јесте са сада имамо хаос у њему. Челни човјек је некад био адвокат кавачког клана. Значи добили смо на челу АНБ-а човјека који је некомпетентан, који је био под мјерама надзора - истиче лидер Пзп-а.

Све информације цуре из АНБ-а, одмах се сазнају у кафанама. , каже Медојевић.

- Абазовић умјесто да реформише АНБ, он врбује своје људе у њој. Не зна се за кога раде агенти АНБ-а. И ово што се дешавало са испорукама кокаина је најбоља оцјена стања у сектору безбједности. Предсједникм Владе оптужује свог замјеника да је штитио картел и обезбиједио шверц квалитета. А главни тужилац рекламира квалитет шверцованог коакина. И све то је аларм за узбуну - каже Медојевић.

Цариници Бара одбиају да раде провјеру и царину већ се то ради у Подгорици. А од Бара до Подгорице може свашта да се деси.

Врло је ризично вријеме, каже Медојевић, када је безбједност у питању да можемо имати ситуацију да нам се избори дешавају као у Мексику, а то није ни мало добро.

ДФ треба да има власт да би могло да се поправи стање у земљи и тачно је да је у ствари све вријеме мета Фронт. Да би неки криминалац кренуо у атенатт неког политичара мора да има дозволу великих страних обавјештајних служби - каже Медојевић.

Потребно је, истиче, да нам Ескобар објасни зашто се наши криминалци крију у Америци.

Сви у Црној Гори знамо да се у Црној Гори ниједан нарко-картел није могао бавити тим пословима да им браћа Ђукановић нису то дозволили.

Држани тужилац јавно оптужује АНБ да нису са њим  подијели информацију о шверцу кокаина.

Медојевић каже да нема никакву комуникацију са Абазовићем од када их је слагао за Милку Тадић Мијовић, и да он не сарађује са људима који лажу. Истиче да су они за трансформацију владе, у имамо проблем да премијер не вјерује потпредсједнику, не вјерује се унутар владајуће коалиције. И није лоше рјешење направити техничку владу јер смо је већ једном имали.

Медојевић не жели да коментарише Спајића сада када је на кољенима, а који је, он и читава његова породица, гласачи ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:09