Foto. Skrinšot / Foto. Skrinšot
01/11/2021 u 13:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мемовић у Тивту мотрио на особу блиску "кавачком" клану?

Према незваничним сазнањима портала Дан, код Мемовића је претресом стана пронађен криптовани телефон у којем је откривена комуникација путем смс порука

Истражни органи утврђују да ли је држављанин БиХ Хајрудин Мемовић, који је прије пар дана приведен због исправа са лажним презименом, пратио кроз Тиват једну особу која је према евиденцији полиције наводно блиска кавачком клану, сазнаје незванично портал Дан од више извора који су упућени у ову истрагу.

Према незваничним сазнањима портала Дан, наводно је код Мемовића претресом стана пронађен криптовани телефон у којем је откривена комуникација путем смс порука која је даљи предмет рповјере надлежних органа. Како сазнајемо, инспектори утврђују да ли је Мемовић путем комуникације која се одвијала преко телефона добио налог да прати ово лице (име познато редакцији портала Дан).

Према незваничним сазнањима портала Дан, Мемовић је након саслушања у ОДТ Котор и Основни суд Котор, због исправа са другим презименом, спроведен у Подогрицу ради даљих надлежних радњи које су овлашћење Специјалног полицијског одељена и СДТ-а.

Он је тада спроведен због сумње на кривично дјело криминално удруживање.  Међутим даљи ток тог поступка није познат, а надлежни се о овоме за сада нису званично огласили, тако да званично није позанто да ли у његовом дјеловању има елеманта бића кривичног дјела.

Подсјећамо, Мемовић је био свједок сарадник у случају против Зијада  Турковића, који је осуђен на јединствену казну дуготрајног затвора од 40 година. Тај поступак се водио у БиХ, а криминална организација за коју се сумња да је предводио Турковић је предтсваљала једну од јачих на Балкану. 

Турковић је проглашен кривим за кривично дело организовани криминал у вези с кривичним дјелима неовлашћени промет опојним дрогама, разбојништво, покушај убиства, изазивање опште опасности, неовлашћшени промет оружјем,припремање кривичног дјела убиства, изнуда и пранjе новца.

Истражне радње поводом догађаjа у Тивту и даље су у току...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:14