/ - Зоран Миљанић (ТВЦГ, портал РТЦГ)
20/10/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљанић: Катнић да каже шта се десило Булатовићу

Он наводи и да је то опомена свим свим часним, поштеним припадницима служби безбједности

Специјално државно тужилаштво и главни специјални тужилац Миливоје Катнић треба да одговоре на питање шта се десило са Луком Булатовићем и зашто је извршио самоубиство, јер је Катнић преузео тај случај, рекао државни секретар у Министарству унутрашњих послова Зоран Миљанић, јавља ТВЦГ, портал РТЦГ.

-Он (Катнић) је адреса од које треба да добијете све информације и шта се десило са Луком Булатовићем и зашто је извршио самоубиство, зашто је систем претходни био такав, можемо слободно рећи на криво насађен и људи су мислили да раде у интересу државе, а то није био случај и то дознају тек много касније и онда долази до трагедије до какве је дошло-навео је Миљанић.

Случај самоубиства Булатовића преузео је како каже, Катнић.

-Главни специјани тужилац Миливоје Катнић је преузео увиђај, дошао на лице мјеста, иако је то надлежност Вишег државног тужилаштва, треба да објасни грађанима и јавности како је, на који начин и зашто је то његова надлежност. Знамо да је самоубиство у надлежности Вишег државног тужилаштва. Преузео је случај и ми очекујемо од њега да у складу са тим што је урадио објасни грађанима зашто је то његова надлежност, и све оно што је нашао и све оно што је покојни Лука оставио иза себе. Да би знали да ли је угрожена национална безбједност све је у рукама, што се тиче тога случаја у специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића,-навео је Миљанић, одговарајући на питање ТВЦГ.

Говорећи о опроштајној поруци бившег функционера Агенције за националну безбједност (АНБ) Лука Булатовић, који је прије неколико дана пронађен мртав у изнајмљеном стану, у подгоричком насељу Момишићи, Миљанић је казао да је тај снимак, тужан крај човјека који је читав свој животни вијек радио у систему безбједности.

-На жалост, мислио је да ради за грађане, у интересу грађана и у интересу државе. Претходни систем је на жалост био све, само није био ни у интересу грађана, великим дијелом ни у интересу државе, него интересу личних и појединих интереса, људи који су се у њему налазили, за разлику од грађана који су то све нијемо посматрали. И онда човјек на крају своје своје професионалне каријере дође до сазнања да све оно што је радио и није баш било у складу са законом- казао је казао је Миљанић.

Он наводи и да је то опомена свим свим часним, поштеним припадницима служби безбједности.

-То је црвени аларм да се они који спавају пробуде, да све оно што се дешавало и у ранијем периоду, а што је било незаконито, што је покојни Булатовић и казао, да не долазе у такву ситуацију, него да обзнане јавности сва непочинства све незаконитости све оно што је красило бившу власт да би избјегли људске жртве- казао је Миљанић и породици Булатовић изјавио саучешће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:57