Miloš Medenica / - FOTO: SRĐAN BOLJEVIĆ
07/09/2023 u 14:25 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miloš Medenica: Jedno je sigurno, moja majka nije kriva

Medenica je naveo da nije mogao da se nosi sa bolnim gubicima u porodici i da je zato koristio drogu

Pred podgoričkim Višim sudom danas je, tokom suđenja Vesni Medenici i grupi, odbranu iznio njen sin Miloš Medenica.

On je negirao krivicu, kazao je da nije švercovao cigarete i "da je jedno sigurno, a to je da njehova majka nije kriva".

- Ne priznajem krivicu i ne priznajem djelo. Preživio sam teške gubitke, mračne sile su me vukle... Izgubio sam drage osobe, posle smrti moga oca, bilo mi je teško....počeo sam da koristim drogu - kazao je on.

Medenica je pred sudom naveo da kad su ga svi trebali on nije bio tu i da je počeo da se udaljava od porodice. Pojasnio je da u to vrijeme nije vladao sobom.

Prem njegovim riječima, pošto nije mogao da se nosi sa gubitkom dragih osoba, koristeću narkotike stvorio je probleme i svojoj majci.

- Sve što uvaženi sude utvrdite da sam kriv, osudite me. Jedno je sigurno, moja majka nije kriva. Nikad se nisam bavio švercom cigareta - naglasio je on.

Medenica je pojasnio da nikad nije bježao j da se liječio.

- Nekoliko puta sam napuštao kliniku za liječenje od psihoaktivnih supstanci. Danas sam drugi čovjek - kazao je on.

Rekao je da je za sve čuo iz medija i da je adbokat Zdravko Begović informisao javnost da će se on javiti nadležnim organima Crne Gore, što je i uradio.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo ranije optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i "Kopad Company" DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 04:20