/ Велибор Милошевић фото - UCD
28/06/2021 u 11:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милошевић тражи од СДТ-а да подигне оптужницу против њега

Милошевић је подсјетио да је СДТ у јануару 2019. године против њега донијело наредбу о спровођењу истраге, ставивши му на терет да је починио кривично дјело стварање криминалне организације

Бивши вицегувернер Централне банке, Велибор Милошевић, тражи од Специјалног државног тужилаштва да послије двије и по године истражих радњи подигне оптужницу против њега, уколико такви докази постоје.

- С обзиром на то да је главни специјални тужилац, Миливоје Катнић, у медијима више пута тврдио да за мене постоје докази тражим да СДТ, против мене, ако ти докази заиста постоје, послије двије и по године истражних радњи, коначно, подигне оптужницу па да у судском, контрадикторном поступку утврдимо ко је крив- навео је Милошевић у отвореном писму достављеном агенцији Mina-business.

Милошевић је подсјетио да је СДТ у јануару 2019. године против њега донијело наредбу о спровођењу истраге, ставивши му на терет да је починио кривично дјело стварање криминалне организације, прогласивши га чланом криминалне организације Душка Кнежевића.

- Због тога сам у Истражном затвору провео три мјесеца. Држање предмета у фиоци, без одлучивања двије и по године је све осим правда. Наглашавам да је, усљед оволиког протока времена, предметни тужилац морао, у циљу заштите грађанина и повјерења јавности у његов рад, да подигне оптужницу или да одустане- рекао је Милошевић.

Он је казао да је више пута искористио право да изјави жалбу на рад Специјалног државног тужилаштва, надлежној институцији, Тужилачком савјету, али је он остао нијем на његове жалбе.

- Такође, и мој бранилац, адвокат Зоран Пиперовић је два пута у медијима молио да се донесе тужилачка одлука у односу на мене, али тужилачког разрешења нема. Зашто се двије и по године чека са тужилачком одлуком ако постоје докази- питао је Милошевић.

Он је навео да је свима који су имали увид у тај предмет, са описом наводних криминалних чињења која му се стављају на терет, јасно да су тужиоци погријешили у односу на њега и да треба да одустану, а најјасније је самом СДТ-у.

- Због тајности којом је означен предмет сада не могу о детаљима, али се радујем, уколико се подигне оптужница, јавном објашњењу и разјашњењу моје наводне улоге у криминалној организацији- рекао је Милошевић.

Он је апеловао и на међународне институције да се укључе и заинтересују за тај предмет јер је без икаквих доказа, на основу једног неаутентичног снимка, ухапшен и затворен.

- Указујем да одуговлачење овог поступка које је очигледно и има несагледиве посљедице по моју породицу. Несагледиве, јер врхунац вриједности је људски интегритет, лични и породични. Медијски, али и институционално, унапријед сам осуђен, без права да саопштим одбрану јавно, чиме ми је нанијета велика штета- навео је Милошевић.

Он је још једном затражио да СДТ подигне оптужницу против њега ако већ неће да одустане, па да се у судском поступку види ко је крив, а ко прав.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:46