MP
19/06/2024 u 11:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo pravde započelo proces ustupanja kancelarija SDT-u

Ministarstvo pravde danas je započelo sa ustupanjem određenog broja kancelarija u zgradi u Ulici Vuka Karadžića Specijalnom državnom tužilaštvu.

Primopredaji su, kako je saopšteno iz resora, prisustvovali ministar pravde Andrej Milović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

U saopštenju za medije navodi se da Ministarstvo pravde, predvođeno ministrom Milovićem, nastavlja aktivno da podržava Specijalno državno tužilaštvo, svjesno njihovih trenutnih prostornih ograničenja i značaja njihovog rada za cijelo društvo i državu.

Ovaj čin, naglašeno je tokom primopredaje, predstavlja privremenu pomoć koja će omogućiti neophodni prostor za SDT i unaprijediti njihove uslove rada na aktuelnoj adresi prije nego što se Specijalno državno tužilaštvo preseli u staru zgradu Vlade.

Milović: Formiranje pravosudne policije ključno za efikasniju zaštitu

Ministar Milović je izrazio zadovoljstvo što danas može da ustupi desetak kancelarija GST-u, uzevši u obzir važnost svakog mogućeg doprinosa unaprijeđenja rada tužilaštva.

Iz MP su naveli da ministar je najavio da će, shodno planu koji je izradilo Ministarstvo pravde, “uskoro biti stvoreni svi uslovi za preseljenje SDT-a i SPO-a u prostorije koje se za tu svrhu opremaju u staroj zgradi Vlade”.

Navodi se da flavni specijalni tužilac Novović je zahvalio Miloviću na ovoj podršci, ističući da “prostorna i tehnička ograničenja značajno otežavaju rad institucije kojom rukovodi”, te da će ova “pomoć biti od izuzetne važnosti za unapređenje njihovih aktivnosti”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 13:21