foto: OEBS / - FOTO: OEBS
06/04/2023 u 11:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Misija OEBS-a u Crnoj Gori procjenjuje kapacitete i potrebe policijskih pasa

Komandir specijalističkog voda u Posebnoj jedinici policije Marko Ćetković izrazio je zadovoljstvo zbog ove posjete, jer je, kako kazao, svaka obuka i materijalna podrška u poboljšanju uslova za rad policijskih pasa dobrodošla

Misija OEBS-a u Crnoj Gori, u saradnji sa OEBS-ovim Forumom za podršku bezbjednosnoj saradnji i francuskom Žandarmerijom, organizovala je procjenu kapaciteta crnogorske policije u pogledu korišćenja K9 – policijskih pasa za otkrivanje malokalibarskog i lakog oružja, municije, eksploziva, ilegalnih droga i novca.

Informacije prikupljene tokom posjete i stručni izvještaj koji će uslijediti trebalo bi da posluže kao osnova za buduće planiranje policije kada je u pitanju optimizacija korišćenja obučenih službenih pasa i poboljšanje uslova za njihov smještaj, obuku i transport.

image

foto: OEBS

- FOTO: OEBS

OEBS-ov za K9 pse Denis McCoy sagledao je trenutnu organizacionu strukturu, obuke i infrastrukturne potrebe sektora granične policije i specijalne policije. Delegacija OEBS-a i francuske Žandarmerije ocijenila je trenutne uslove za održavanje, bezbjednost i korišćenje pasa na nekoliko lokacija i posmatrala policijske operacije i demonstracije obuke pasa na graničnim prelazima.

image

foto: OEBS

- FOTO: OEBS

- Partnerstvo je ključno u razvoju kapaciteta u vezi sa malokalibarskim i lakim oružjem i otkrivanjem eksploziva, rekao je McCoy.

Komandir specijalističkog voda u Posebnoj jedinici policije Marko Ćetković izrazio je zadovoljstvo zbog ove posjete, jer je, kako kazao, svaka obuka i materijalna podrška u poboljšanju uslova za rad policijskih pasa dobrodošla.

Policijski K9 psi su veoma inteligentni i obučeni, i mogu da obavljaju niz različitih funkcija koje su od koristi kako policiji, tako i široj javnosti. Upotreba K9 pasa u policijskoj službi doprinosi jačanju policijskih kapaciteta za sprječavanje, smanjenje i suzbijanje trgovine i zloupotrebe malokalibarskog i lakog oružja, municije, eksploziva, ilegalnih droga i novca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:21