/ - фото илустрација
16/08/2021 u 22:06 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мојковац: Полиција претресла фабрику дувана, директор ухапшен због сумње да је фалсификовао исправе

Лишен је слободе око 22 часа због постојања основане сумње да је учинио кривично дјело фалсификовање исправа, након што је дао обавјештење као грађанин полицији

Службеници Сектора за борбу против криминала, уз подршку припадника полиције, претресли су просторије фабрике цигарета у Мојковцу, потврђено је за наш портал. Директор фабрике дувана позван у полицију усвојству грађанин, након чега је ухапшен, потврдио је за портал Дан Основни државни тужилац и портпарол ОДТ Подгорица Вукас Радоњић.

Он је наводно ухапшен збго сумње да је починио кривично дјело фалисификовање исправа.

-Лишен је слободе око 22 часа због постојања основане сумње да је учинио кривично дјело фалсификовање исправа, након што је дао обавјештење као грађанин  полицији, по налогу државног тужиоца Синише Милића- казао је Радоњић за портал Дан.

- Претресање се врши по наредби Основног суда у Бијелом Пољу, донијетој по захтјеву Основног државног тужилштва у Подгорици - казао је за портал Дан раније  данас основни државни тужилац ОДТ Подгорица и портпарол Вукас Радоњић.

image
Вукас Радоњић -фото: Иван Петровић

Надлежни на овај начин настваљају са спорвођењем активности у циљу борбе против шверца цигарета. Потпредсједник потпредсједник Владе Дритан Абазовић, директор Управе прихода и царина Александар Дамјановић, шеф Сектора за борбу против криминала Дејан Кнежевић недавно су били у контроли слободне зоне Луке Бар.

Поводом недавног обијања хангара у Луци Бар, по налогу поступајућег тужиоца код Управе полиције Центра безбједности Бар у својству грађана саслушано је више лица. Од ових особа узети су искази ради провјере одређених навода и евентуалног открића нових сазнања у циљу истраге о крађи цигарета из поменутог објекта.

-У Основном државном тужилаштву у Бару поводом обијања хангара у Луци Бар није саслушано ниједно лице, док је по налогу поступајућег тужиоца код Управе полиције ЦБ Бар у својству грађана саслушано више лица- речено јераније из ОДТ Бар за наш портал.

Подсјећамо, у Основном државном тужилаштву у Бару формиран је предмет одмах након добијања обавјештења да је обијен хангар у Луци Бар и да је из њега отуђена већа количина цигарета власништво фирми "Аурора" и "Атлант Монт".

Осим тога, наложено је да се изврши попис робе у наведеном хангару, ради утврђивања тачне количине и вриједности одузетих цигарета. 

- О обијању хангара у Луци Бар дежурна тужитељка Основног државног тужилаштва у Бар обавјештена је од стране службеника Управе полиције ЦБ Бар 10. јуна у 11,30 часова- наводе раније из Тужилаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:09