/ - FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/ SHUTTERSTOCK
23/03/2023 u 19:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

MUP: Uhapšen Do Kvon "kralj kriptovaluta" i još jedna osoba, koristili lažne pasoše

Oni su danas, kako ističu iz MUP-a, prilikom pasoške kontrole na letu za Dubai upotrijebili falsifikovane putne isprave Kostarike, što je i utvrđeno provjerama Interpola

Crnogrska policija uhapsila je jednog od najtraženijih bjegunaca, južnokorejskog državljanina Do Kvona, suosnivača i izvršnog direktora Terraform Labs sa sjedištem u Singapuru. Pored njega, uhapšen je još jedan državljanin Koreje Hon Chang Joon.

Adžić: Kralj kriptovaluta uhapšen na podgoričkom aerodromu

- Kako je ranije danas saopštio ministar unutašnjih poslova Filip Adžić, lišena su slobode i uz krivičnu prijavu privedena u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dva državljanina Koreje, Kwon Do Hyeong i Hon Chang Joon zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave-  saopšteno je iz MUP-a.

Oni su danas, kako ističu iz MUP-a, prilikom pasoške kontrole na letu za Dubai upotrijebili falsifikovane putne isprave Kostarike, što je i utvrđeno provjerama Interpola.

- Pregledom prtljaga pronađene su i putne isprave Belgije i Južne Koreje. Provjerama Interpola utvrđeno je da su isprave Belgije falsifikovane- ističe MUP.

Po nalogu ODT-a od njih su oduzeta tri lap top uređaja i pet mobilnih telefona.

- Uvidom u aplikaciju Granica, lica nemaju evidentiran ulazak u Crnu Goru. Za njima je raspisana potjernica od strane NCB Seul-Koreja zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje - navodi MUP.

Ko je Do Kvon koji je uhapšen u Crnoj Gori: Sumnjiči se za prevaru od 40 milijardi dolara

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:21