Ивановић и Обрадовић / -DAN
10/11/2021 u 12:04 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У наставку суђења челницима Телекома свједочио Золтан Тисаји: Рачуновођа тврди да уговори постоје

Према оптужници Специјалног тужилаштва, Обрадовић и Ивановић су на основу фиктивног уговора оштетили Телеком и прибавили корист од 2,3 милиона еура компанији Роли

У наставку суђења бившим челницима Телекома Олегу Обрадовићу и Миодрагу Ивановићу јуче је пред Вишим судом у Подгорици прочитана изјава рачуновође Мађар телекома Золтана Тисаија, коју је дао пред надлежним органима Мађарске. Он је навео да је уговор о консултантским услугама са компанијом Роли из Лондона и извјештај о испитивању телекомуникацијског тржишта у Албанији, на Косову, у БиХ и Црној Гори приватним авионом из Црне Горе однио у Мађарску и предао их директору финансија Мађар телекома. Он тврди је да они постоје, али грешком нису заведени у архиву Црногорског телекома.

Према оптужници Специјалног тужилаштва, Обрадовић и Ивановић су на основу фиктивног уговора оштетили Телеком и прибавили корист од 2,3 милиона еура компанији Роли.

Тисаји је појаснио да је по доласку у Мађарску предметну документацију предао замјенику генералног директора за финансије Мађарског телекома Клаусу Хартману.

– Ова документа смо преузели у затвореној коверти, коју нисмо отварали, него смо их тако предали мом шефу. Не знам да ли је приспјеће ове документације заведено код Телекома – навео је Тисаји.

Бранилац окривљених Зоран Пиперовић казао је након рочишта да је овај предмет зрео за пресуђење јер су бивши директори Мађар телекома рекли да је све рађено по налогу те компаније и да је новац по уговору који је споран за СДТ исплаћен по њиховом одобрењу. Наставак суђења заказан је за 21. децембар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 16:18