/ - Елезовић, Миљковић и Беливук
12/11/2021 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након саслушања Елеза лоциран убица Стојановића: Проговрио о Беливуку и "кавчанима"?

Осим тога, према оперативним информацијама, Елез је блиско сарађивао с кавачким кланом и Вељком Беливуком, али је наводно био и човјек од повјерења Дијане Хркаловић

Специјалци Босне и Херцеговине јуче су претресали различите локације трагајући за Миливојем Ловреновићем, за којим је Београд расписао Интерполову потјерницу због сумње да је 13. септембра 2020. убио Страхињу Стојановића на Новом Београду. Како преносе медији, он је власник неколико угоститељских објеката у Градишки и оперативне информације указивале су на то да се неко вријеме ту и скривао.

(ВИДЕО) За сарадника кавчана високе мјере безбједности: Тужилаштво саслушавало Елеза више сати

Ова акција полиције кренула је након незваничне информације да је Дарко Елез понудио да буде свједок сарадник тужилаштва. Тако, према не званичном информацијама, он је истражним органима проговорио о пословима кавчана за кје је он знао као и о неким дјеловањима групе Вељка Беливука, која је блиско сарађивала са вођом кавачког калан Радојем Звицером. 

image
- Фото: Инстаграм (Страхиња Стојановић)

Побјегао у Хрватску

- Претресани су његови локали, стан и викендица. Припадници СИПА трагали су за Миливојем Л., познатим као Чаруга, који се доводи у везу са више ликвидација у Србији и региону, али је успио да побјегне, највјероватније у Хрватску - прењела је телевизија БН.

Разнесен експлозивом

Страхиња Стојановић убијен је 13. септембра 2020, када је са својом девојком, Колумбијком Соњом Суарез Гомез, кренуо на ауто-трке на Ушћу. Када су џипом BМW X5 изашли из гараже, одјекнула је експлозија у којој је он убијен, док је Колумбијка лакше повријеђена. Миливоје Ловреновић брзо је идентификован као убица и за њим је расписана потјерница.

- Одмах је напустио државу. Скинули смо и прегледали преко 200 камера, лоцирали присутне на базним станицама. Утврђено је да је сам све одрадио, сам је опсервирао Стојановића, сам је поставио експлозив, сам га је дигао у ваздух. Само није сам напустио Србију, али док сам ја био у МУП, није утврђено ко му је помагао - изјавио је у једној емисији Илија Милачић, који је био начелник београдског УКП и објаснио да се Ловреновићев ДНК у потпуности поклопио са оним са мјеста злочина, као и да су га открили тетоважа и ожиљак на нози.

Подсјетимо, током истраге Стојановићевог убиства дошло се до егзекутора, али не и до наручиоца злочина. Међутим, како извор Kurira открива, један правац истраге водио је ка Дарку Елезу, који је прије неколико дана склопио споразум о признању кривице с тужилаштвом у Босни на основу ког је осуђен на 15 година затвора. Иначе, он је по потјерници из БиХ био ухапшен крајем децембра 2020. у Србији и изручен Босни.

- Елез и Стојановић доводе се у везу са убиством адвоката Драгослава Мише Огњановић, а постоје информације које указују на то да је међу њима дошло до раскола. Исказ који је дао Елез, па је тужилаштво прихватило споразум с њим, још није достављен нашим истражитељима, али се не искључује да је одлучио да проговори и о злочинима у Србији с којима се доводи у везу. Могуће је да је на основу његове изјаве почела потрага за Ловреновићем - објашњава извор Kurira.

Београдски медији раније су прењели и да је Ловреновић током боравка у Београду, прије убиства Стојановића, био у стану у Јужном булевару и користио блиндирани ауто који је пронађен приликом привођења навијача Д. Ш. Наводно, у њему је нађена здравствена документација бивше државне секретарке МУП Дијане Хркаловић. Како су навели, сумња се да је аутомобил навијач добио на поклон од навијача с којим је Хркаловићева била блиска.

Усвојен захтјев тужилаштва: Сараднику кавчана продужен притвор за још три мјесеца

Сарадња с Беливуком

Осим тога, према оперативним информацијама, Елез је блиско сарађивао с кавачким кланом и Вељком Беливуком, али је наводно био и човјек од повјерења Дијане Хркаловић, која је у притвору због трговине утицајем.

- Оперативне информације указују на то да су Хркаловићева и Елез били у контакту и да га је она штитила у Србији. Постоје докази који упућују на то да је она од њега тражила убиство адвоката Огњановића. Због тога би Елез могао да буде незгодан свједок и по њу - каже извор.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:15