ZHMP / - SRDJA BOLJEVIC
09/01/2023 u 14:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zbog napada na ljekara osumnjičenima tužilačko zadržavanje

Policija je u Podgorici uhapsila dvije osobe koje se sumnjiče za krivično djelo nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Uprave policije

Sinoć oko ponoći u jedinici Zavoda za HMP Crne Gore u Podgorici napadnut  ljekar K.D. koji je povrijeđen. Uhapšene su dvije osobe, osumnjičeni T.R. i L.L. kojima je nakon saslušanjakod tužioca određeno zadržavanje 72 časa.

- Dva mladića su u pomenutom vremenskom periodu u jedinicu Hitne pomoći dovela alkoholisano lice a nakon uzimanja podataka i u toku pripreme da se pacijent uvede u ambulantu, ljekar u timu HMP Podgorica je napadnut. U prvom mahu je odgurnut, a nakon apela da se smire i upozorenja da će pozvati policiju, jedna osoba je nasrnula fizički na njega i ljekara udarila glavom koji je tom prilikom zadobio posjekotinu arkade, nakon čega je počeo da ga davi i tom prilikom je zadobio velike podlive na vratu. Uposleni su uspjeli da ih razdvoje, a u međuvremenu je reagovala policija i tri lica su privedena -navodi se u saopštenju.

Djetetu amputirana šaka zbog povrede vatrometom

Kako navode, policija je izuzela snimak na kome se jasno vidi šta se desilo. Ljekar HMP je pregledan i zbrinut.

- U jedinicama Hitne pomoći u Crnoj Gori nema obezbjeđenja, ali u saradnji sa policijom napravljen je dogovor da policijski službenici često obilaze sve jedince.  Povrijeđeni ljekar kao i zaposleni u Hitnoj dali su izjavu policiji o napadu - naveli su iz ZHMP u Podgorici.

Policija je u Podgorici uhapsila dvije osobe koje se sumnjiče za krivično djelo nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Uprave policije.

- Naime, ovo krivično djelo su, kako se sumnja, počinili T.R. (23) i L.L. (21) na štetu doktora zaposlenog u Hitnoj medicinskoj pomoći u Podgorici, sinoć nakon ponoći. Oni su sinoć, oko 15 minuta iza ponoći, fizički napali oštećenog na radnom mjestu i tom prilikom mu nanijeli lake tjelesne povrede koje su konstatovane od strane dežurnog ljekara - navode iz UP.

Istakli su da osumnjičeni uz krivičnu prijavu privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:00