/ foto: srđa boljević
29/03/2023 u 08:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavak akcije SDT-a: Uhapšen policajac i još dvije osobe, oduzet novac i pokretna imovina

SDT, Specijalno policijsko odjeljenje je sinoć i jutros lišilo slobode policijskog službenika Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K., i M.G. i D.P., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije

Policija vrši pretrese na više lokacija kod osoba za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim klanovima, potvrđeno je portalu Dan iz MUP-a. Pretresi se vrše u Bijelom Polju, Budvi i Tivtu.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišen je slobode policijski službenik i još dva lica, saopšteno je iz SDT-a.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je sinoć i jutros lišilo slobode policijskog službenika Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K., i M.G. i D.P., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pretreslo njihove stanove i druge prostorije koje koriste, oduzevši veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su lišeni slobode M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

Lica lišena slobode će biti sprovedena specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku.

- Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi, naveo je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:01