/ фото: ЛАЗАР РУЖИЋ
19/04/2022 u 22:33 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Настављена акција полиције: Претресена кућа Меденице и сина

Синоћ су припадници Сектора за борбу пртив криминала извршили хапшења у више црногорских градова и лишили слободе више особа због наводне повезаности са Меденицом и сином

Полиција је извршила претрес стана и куће Весне Меденице и њеног сина, потрвђено је за портал Дан из полиције. Синоћ су припадници Сектора за борбу пртив криминала извршили хапшења у више црногорских градова и лишили слободе више особа због наводне повезаности са Меденицом и сином. Истрага је и даље у току.

Меденици позлило након привођења

Синоћ, након више сати Весна Меденица, приведена је у СДТ на саслушање. Подсјећамо, она је требало да буде саслушана јуче у 17.00 часова у КЦЦГ гдје је збринута након што јој је позлило после привођења. Међутим, ипак је одлучемо да буде саслушана у СДТ .

- Негирала је извршење кривичног дјела за које се терети. Одређено јој је тужилачко задржавање. Враћена је у КЦЦГ- казао је јуче за портал дан адвокат Здравко Беговић.

Након више сати Меденица приведена у СДТ на саслушање

Након тога, у медије је објављено да је њој наводно опет позлило. Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво формирало је предмет у случају Меденичиног сина Милоша Меденице, након што је портал Либертас прес објавио податке које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштву, а на основу којих се он наводно бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Према подацима Еуропола, Милош Меденица се бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге, а у пресретнутим разговорима саопштава саговорнику да је о његовом незаконитом послу упозната његова мајка Весна Меденица, која је тада била предсједница Врховног суда Црне Горе и да од ње може очекивати заштиту.

Обоје су то демантовали. Весна Меденица је била “затечена питањима“, а њен син је за Либертас казао да “то са њим нема ама баш никакве везе“.

Случај Меденица: Настављена акција у више градова, међу ухапшенима полицајац и шпедитер

Хапшења су извршена и синоћ касно на пдоручју Колашина, Подгорице, Никшића и Будве. Међу приведенима је био и, према незваничним информацијама, полицајац Милорад Меденица, као и службеница Управе царина Ивана Ковачевић. Такође, слободе је лишен тада и Василије Петровић и Петар Милутиновић.

Министарство правде, људских и мањинских права саопшило је јуче да поздравља хапшење бивше предсједнице  Врховног суда Весне Меденице.

- Овај чин представља позитиван сигнал за правосудни систем Црне  Горе и почетак снажније, одлучније борбе против високе корупције и организованог криминала. Резултати рада новог Тужилачког савјета и Главног специјалног тужиоца постају видљиви, а  вјерујемо да ће их бити све више. Дајемо пуну подршку Специјалном државном тужилаштву и другим институцијама које воде борбу  против високе корупције и организованог криминала, како не би више било недодирљивих у Црној Гори. Овим путем истичемо да свако треба бити приведен правди, јер високи функционери својим радом  морају служити грађанима као добар примјер, а не примјер корупције и неоснованог богаћења- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:24