igor bozovic / - DAN
27/01/2022 u 16:04 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наводне вође "кавчана" негирале кривицу-Божовић: Све ми је намјештено, знам и због чега

Од 2011. сам био на издржавању затворске казне у трајању од пет година. 2016. сам био на лијечењу јер сам био повријеђен. Волио би да ми неко објасни и покаже доказе како сам ја ово урадио, навео је Божовић

Пред подгоричким Вишим судом поново је почео поступак суђења наводним члановима кавачког клана. Поступак је кренуо изнова због измијењеног судског вијећа. Из спушког ЗИКС-а стражарно су спроведени и уз појачане мјере безбједности Слободан Кашћелан, Игор Божовић и Владимир Божовић.

Већи број припадника полиције био је и унутар зграде Више суда али и у близини суда. Овај предмет у јавности познатији је по камерама за које се сумња да су наводно "кавчани" инсталирали корз Котор. Подсјећамо, ово рочиште одржано је након већег броја одложених услед мјера везаних уа корона вирус и штрајка адвоката...

Судија Драгоје Јовић, који је предсједник  судског вијећа које суди "кавчанима", у поступку је навео нове околности везане за овај предмет. Тако су данас на овом суђењу, након што су прије скоро годину дана изручени, присуствовали и  Владимир и Игор Божовић. 

Слободан Кашћелан, који је у евиденцији полиције означен као истакнути члан поменуте криминалне групе, казао је да остаје при ранијем ставу везаном за овај предмет.

-Требало би да опет позовете свједока Драговића. Ваљало би да се он и ја погледамо у очи. Ускратили сте ми прилику да му поставим питање-навео је Кашћелан.

На то је сдуија Јовић детаљно објаснио да од стране суда није ништа ускраћено и навео да је Кашћелан требао да затражи да поставља питања свједоку, те да би му то било и допуштено јер на то има право.

Оптужени Игор Божовић је данас, по први пут, након што је изручен из Португала пред вијећем подогоричког Вишег суда изнио одбрану. Он је негирао кривицу и навео да нема везе са дјелима која му се стављају на терет.

- Не осјећам се кривим поводом ове оптужнице. Не признајем кривицу. Од 2011. сам био на издржавању затворске казне у трајању од пет година. 2016. сам био на лијечењу јер сам био повријеђен ( када је нападнут у спушком ЗИКС-у врелим уљем. Тада ми је 70 одсто тијела било у опекотинама. Када сам изашао из болнице главни специјални тужилац Катнић ме позвао и дошао сам да дам изјаву...Мени је стављено на терет да сам шеф криминалне организације коју ни не знам....Нити сам могао да врбујем лица што је наведено..Волио би да ми неко објасни  и покаже доказе како сам ја ово урадио-навео је између осталог Божовић.

Он је у слободном казивању пред судом казао:" Ово све ми је намјештено а знам и због чега, у то могу да се закунем. Све сам у животу због овог изгубио....повријеђен сам био, у бјекство сам због овог био...".

Игор Божовић је до детаља одговарао на питања тужиоца везаних да ли и како познаје остале оркивљене у овом поступку.

Према наводима оптужнице, Слободан Кашћелан и Игор Божовић, крајем маја 2010. године, организовали су криминалну групу чији су се чланови бавили шверцом дроге, изнудама, зеленашењем, прањем новца и давањем мита.

Оптужницом су обухваћени и Владимир Божовић, Милош Радоњић, Синиша Влаховић, Александар Ђуришић, Игор Ђуришић, Давор Прелевић, Стефан Брновић, Александра Богдановић, Ђерђ Цамај, Златко Самарџић и Илија Дедовић.

Тужилаштво сматра да су Кашћелан и Божовић били задужени за планирање кривичних дјела, давање наређења члановима организације и обезбјеђивање новца. Наводи се да су и учествовали у вршењу неких кривичних дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:16