foto: dan portal / - FOTO: DAN PORTAL
03/08/2024 u 21:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nezgoda na moru kod Budve: Sudar skutera, povrijeđene dvije osobe

Dvije osobe su povrijeđne u nezgodina koja se desila u akvatorijumu Budve kada su se sudarila dva skutera, potvrđeno je za portal Dan.

(VIDEO) Brza vožnja skutera kod Budve

Kako je naš portal danas pisao, grupa vozača skutera primjećena je danas između Bečića i ostrva Sveti Nikola kod Budve. Kako su  javili naši čitaoci, vožnja nije izgledala bezbjedno jer su se skuteri kretali vrlo brzo po moru. Apeluje se na sve one koji koriste plovila da odgovornim upravljanjem pomorski saobraćaj učine bezbjednijim.

I juče je u budvanskom akvatorijumu skuter udario u pedalinu. Podsjećanja radi, nedavno su se desile dvije nezgode na moru.

U Tivatskom zalivu, 24. jula, blizu Opatova lakše je povrijeđena jedna osoba u sudaru dva plovila. Do nezgode je došlo prilikom sudara taksi boata, odnosno glisera, i jednog privatnog plovila. Povrijđenoj ruskoj državljanki ukazana je tada medicinska pomoć.

Nezgoda u Tivatskom zalivu: Sudar dva plovila, povrijeđena jedna osoba

Takođe, pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i i upravljanja lukama 24. jula su realizovali akciju spašavanja i traganja na moru, nakon što se na čamcu na kojem su bile dvije osobe kanap zamotao oko propelera, zbog čega nisu bili u mogućnosti da upravljaju istim.

Spašene su dvije muške osobe, koje su bile vidno iscrpljene, a kojima je pomoć pružila Hitna medicinska pomoć u Baru.

Ministri pomorstva i unutrašnjih poslova Filip Radulović i Danilo Šaranović dogovorili su nedavno formiranje zajedničke jedinice na moru koja će kontrolisati učesnike u pomorskom saobraćaju

Spašene dvije osobe na moru: Kanap se zamotao oko propelera čamca

.

Na sastanku je istaknuta važnost unapređenja sigurnosti pomorske plovidbe kroz pružanje stručne i tehničke pomoći i stavljanje na raspolaganje opreme i ljudstva.

Dogovoreno je da će, shodno Zakonu o sigurnosti pomorske plovidbe, odredjene inspekcijske poslove koji se odnose na čamce i jahte za ličnu upotrebu pored Inspektora sigurnosti plovidbe  obavljati i policijski slużbenici po ovlašćenju Ministarstva pomorstva.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama će na raspolaganje staviti svoja plovila i ljudstvo kako bi se pokrio što veći dio obale.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BUDVASKUTERIMORE
12. septembar 2024 03:28