Илустрација / Фото: Ж.Ш.
11/08/2021 u 09:43 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ни након девет мјесеци потраге нема трага од двије старице

У трагању су раније били ангажовани и хеликопрети и припадници Горске службе спашавања Црне Горе, пси трагачи и рониоци Регионалног ронилачког центра Бијела

Службеници Управе полиције Црне Горе скоро девет мјесеци интензивно трагају за двије старије женске особе са подручја Шавника. Ради се о Милосави Божовић (82) из села Дубровско из Шавника и Соњи Марији Алм (73), из сусједног села Дужи.  Нестанак Божовић је пријављен 3.  а Алм 17. новмебра, прошле године.

-Службеници Управе полиције и даље трагају за Милосавом Божовић (82) из села Дубровско из Шавника, и Соњом Мариом Алм (73), из сусједног села Дужи код Шавника. Нестанак Милосаве Божовић (82) је пријављен 03.11.2020 године у станици полиције Шавник и пријавила га је родбина од наведене. Нестанак Соње Марие Алм (73) је пријављен 17.11.2020 године у станици полиције Шавник. Службеници Управе Полиције су предузели све оперативно тактичке методе у циљу проналаска наведених лица. За лицима се и даље интезивно трага и ради на њиховом проналаску-наводи  у одговору Жељко Перошевић из Управе полиције за портал Дан.

Полиција у Шавнику је у том периоду, како је раније саопштено медијима, претрашира шири дио терена поменутих и сусједних села. У потрагу су били укључени и бројни мјештани, ловци који добро познају терен и локалним службама.

У трагању су раније били ангажовани и хеликопрети и припадници Горске службе спашавања Црне Горе, пси трагачи и рониоци Регионалног ронилачког центра Бијела из Херцег Новог.

-Милосава Божовић је живјела у породичној заједници. Нестала је након што је отишла по стадо са испаше. Била је нижег раста а на себи је имала црну гардеробу и гумене чизме исте боје-навели су раније медији.

-Соња Марија Алм је рођена у Србији. Прије неколико година дошла је у Шавник и на Дужима купила плац. Ту је направила неуслован смјештај од дасака и живјела у друштву 15-ак паса. Дио њих су учесници портаге пронашли угинуле око бараке. Храмала је и носила наочаре-саопштили су раније медији.

Позивају се грађани  да обрате пажњу и уколико примијете особе сличне датом опису да пријаве Управи полиције Црбне Горе или најближем Центру безбједности или некој од спасилачких служби.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:58