/ - SHUTTERSTOCK
18/10/2024 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikola Vušović uhapšen u Barseloni

Jedan od vođa "kavčana" Nikola Vušović uhapšen je danas u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po potjernici srpskog Interpola.

Informaciju o hapšenju potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Vušović, zvani Džoni s Vračara, optužen je da je sa Radojem Zvicerom organizovao kriminalnu grupu "vračarski klan" kom se sudi za tri ubistva i pet pokušaja ubistava. Vušović je bio u bjekstvu i za njim je bila raspisana međunarodna potjernica 2022. godine.

Mediji su pisali i da je on „specijalizovan“ za komplikovana ubistva, a srpski istražni organi potraživali su ga zbog „dovršenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, podsjeća Kurir. Ipak, on je na kraju oslobođen.

"Skaј" otkrio kako јe pripremana likvidaciјa Strahinje Savića: "Niko neće sumnjati da ga rođena sestra truјe"

Vušović je u martu 2021. godine hapšen u Dominikanskoj Republici, ali umjesto da bude izručen Srbiji koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora. Interesantno je da se Vušović tada dovodio u vezu s atentatom na predsjednika Haitija Žovanela Moiza u noći između 6. i 7. jula, međutim, ti navodi nikada nisu potvrđeni. Moiza je ubila grupa neidentifikovanih komandosa nakon što su upali u njegovu rezidenciju oko 1 sat posle ponoći. Vušević je u javnosti poznat još pod nadimcima Ludi Džoni i Ćopavi Džoni.

Vušović se prvi put u žiži javnosti našao 2010. godine, kada je uhapšen zajedno sa ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi. Oni su se tada sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv, a takođe se već tada sumnjalo da su učestvovali i u pokušajima ubistava.

U više navrata se dovodio u vezu s drogom, a povezivali su ga i sa ubistvima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 15:35