/ - Илустрација, портал Дан
18/02/2022 u 12:09 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићани осумњичени за покушај убиства: Пријетили да ће објавити снимак мучења?

Т. Р. je замахивао према њему металним кључем за одвијање точкова , а окривљени Т. Б. се машио и ножа типа „лептир“ дужине сјечива око 15 цм, којег је имао код себе, наводе из тужилаштва

Виши суд у Подгорици потврдио је оптужницу Вишег државног тужилаштва против Т.Р. и Т.Б. из Никшића због сумње да су покушали да убију К.М.

Они су, како наводи Више државно тужилаштво, првог марта 2021.  "око 19,00 часова у Н., на полигону код Основне школе „М. Л.“, заједнички и умишљајно покушали да лише живота оштећеног К. М.".

-... на начин што су, претходно док је оштећени сједио на задњем сједишту возила окривљеног Т. Б. марке „Голф В“ тамне боје, са двоје врата, са којим је окривљени Т. Б. управљао и са којим су и дошли на то мјесто, а након што је друг оштећеног, Ј. С., који је сједио на мјесту сувозача, одмах побјегао из возила и са лица мјеста, због физичког напада на њега од стране окривљених који су га по доласку напали ударајући га стиснутим шакама заједно са М. Ј. који га је ударио ногом, окривљени своје даље насиље усмјерили ка оштећеном док се још налазио на задњем сједишту возила, захтијевајући од њега да изговара ријечи да је С. „п**** и лош човјек“, којом приликом је окривљени Т. Р. и замахивао према њему металним кључем за одвијање точкова којег је имао у рукама, а окривљени Т. Б. се машио и ножа типа „лептир“ дужине сјечива око 15 цм, којег је имао код себе и такође замахивао у његовом правцу...-наводи се у дјелу оптужнице коју потписује тужитељка  Сузана Милић.

Тужилаштво наводи да су осумњичени затим "укључили своје мобилне телефоне да га снимају док те ријечи изговара, које ријечи је оштећени у страху за свој живот једном и изговорио".

-... да би оштећени у моменту када су му окривљени запријетили да ће ту остати цијеле ноћи да га снимају и малтретирају и да ће снимак поставити на друштвеној мрежи Инстаграм, одбио њихов даљи захтјев да говори погрдне ријечи за С. и одлучио да изађе из возила и оде од њих, којом приликом је из возила излазио погнуте главе и са подигнутим рукама преко исте да је заштити од насртаја окривљеног Т. Р. који је са кључем у руци прешао са десне на лијеву страну возила код возачевих врата гдје је оштећени излазио и наведеним кључем замахивао према његовој глави ударивши га кад је изашао по надлактици десне руке наносећи му тјелесну повреду у виду крвног подлива, те „чупајући“ се с њим задржавао га код возила, не дајући му да побјегне, на који начин је, знајући да његов брат, окривљени Т. Б., има и да држи нож у руци, омогућио истом да притрчи и зађе оштећеном иза леђа и ножем му зада три ударца, наносећи му тјелесне повреде у виду три убодно резне ране -наводи су тужилаштва.

ВДТ прецизира да се повреде налазе " у предјелима гдје се налазе витални органи, при чему су окривљени били свјесни да га на тај начин могу лишити живота, па су то и хтјели, да би им се у њиховим даљим физичким нападима оштећени отргао одгурнувши их од себе, а затим побјегао са лица мјеста, спријечивши их на тај начин у довршење дјела, након чега су и окривљени побјегли наведеним возилом- чиме су као саизвршиоци извршили кривично дјело – убиство у покушају".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:51