/ - илустрација УП твитер
19/03/2022 u 11:34 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићанин оптужен за смрт двије особе: Претицао аутобус, па изазвао удес

Никшићанин Д. В. оптужен је због тешког дјела против безбједности саобраћаја

Никшићанин Д. В. оптужен је због тешког дјела против безбједности саобраћаја. У тој саобраћајној несрећи страдале су двије особе.

Како је навела потврђеном оптужницом државна тужитељка Татјана Беговић, оптужени је  07. априла 2021. године око 14:30 часова, на магистралном путу Н. - Т., у мјесту К. П., општина Никшић, не придржавајући се саобраћајних прописа, угрозио саобраћај и довео у опасност живот и тијело људи.

- Па је усљед тога наступила смрт више лица, на начин што је управљао путничким возилом марке „VW Golf“, регистарских ознака НК ..., из правца В. у правцу Н., брзином од 124,00 км/х, на мјесту гдје је постављеним  саобраћајним знаком дозвољена брзина кретања до 50 км/х и започео радњу претицања у тренутку када се из супротног смјера кретао аутобус марке „МАН“, којим је из правца Н. управљао М.Н. Тако је угрозио безбједност саобраћаја и ометао саобраћај из супротног смјера, услијед којих пропуста је возилом прешао на лијеву коловозну траку и предњим дијелом свог возила ударио у предњи дио аутобуса, услијед чега су сапутници у возилу окривљеног оштећени Д. Н. и М. Ц., задобили тјелесне повреде и то оштећени Д. Н. У односу на основно кривично дјело Д.В. је поступао са евентуалним умишљајем, тј. био је  свјестан да оваквим кршењем саобраћајних прописа може угрозити  саобраћај и довести у опасност живот и тијело људи па је на то пристао, док је у  односу на тежу посљедицу – смрт оштећених Д. Н. и М. Ц., поступао са  свјесним нехатом, тј.био је свјестан да његовим радњама таква посљедица  може наступити, али је олако држао да до ње неће доћи или да ће то моћи спријечити- наведено је оптужницом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:58