Предсједник ГП ”Нова љевица” Саша Мијовић / - фото: Архива
14/06/2021 u 18:54 h
Dan.Dan.
StoryEditor

Нова љевица осудила напад на Зековића: Министар да суспендује запосленог

Поготово је, како су казали, непримјерено и неприхватљиво да то долази од неког ко је запослен у Министарству правде, људских и мањинских права

Грађански покрет (ГП) Нова љевица осудио је вербални напад на активисту за људска права Александра Сашу Зековића и позвао надлежне да одмах реагују и процесуирају починиоца, јавља МИНА.

Зековић, који је члан Грађанске иницијативе 21. мај, пријавио је полицији спољњег експерта Министарства правде, људских и мањинских права Младена Стојовића јер су се, како наводи у пријави, он и остали активисти осјетили угроженим и страховали од његовог наводног агресивног понашања током скупа испред тог министарства.

Из Нове љевице захтијевају од министра правде, људских и мањинских права да одмах суспендује запосленог до окончања судског поступка.

-Вријеђати и оптуживати неког да је шпијун УДБЕ и ђубре због испољавања свог мишљења је супротно Уставу Црне Горе који сваком грађанину омогућава слободу окупљања и јавног изражавања-оцијенили су из тог покрета.

Поготово је, како су казали, непримјерено и неприхватљиво да то долази од неког ко је запослен у Министарству правде, људских и мањинских права и ко је по вокацији дужан да поштује Устав и да то право подједнако штити свим грађанима.

Izdvojeno

24. jul 2021 13:45