Zapljena bespravno posječene šume / - UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA I LOVIšTIMA CRNE GORE
17/05/2024 u 10:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nova uspješna zaplijena u Mojkovcu

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u toku ove sedmice otkrili su bespravne sječe u Područnoj jedinici Mojkovac i izvršili uspješnu zaplijenu bespravno posječenih stabala, koja će biti podjeljena građanima u skladu sa zakonom.

Naime, u Gazdinskoj jedinici "Petrovića Omar –Buren", zahvaljujući detaljnoj kontroli naših službenika, uspješno je otkrivena i zaplijenjena drvna masa, a uz određena pomoć i mehanizaciju DOO "Komunalne usluge – Gradac", naši službenici su prebacili ogrjevno drvo na sigurnu lokaciju.

Takođe, u mjestu "Dočci" u istoj gazdinskoj jedinici, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su još jednu bespravnu sječu određene količine smrče, koju su sa angažovanim vozilom otpremili na sigurnu lokaciju, zahvaljujući pomoći i podršci službenika OB Mojkovac. U oba slučaja podnijeta je prijava OB Mojkovac na dalje postupanje, dok je bespravno posječena drvna zapremina uspješno lagerovana na sigurnu lokaciju, što možete vidjeti na fotografiji.

VD direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Miloš Rajković poručio je da nastavljamo odlučno našu borbu protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu, a dosadašnji rezultati nam pokazuju da smo na odličnom putu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:26