Фото: Адвокатска комора ЦГ / - Фото: Адвокатска комора ЦГ
11/07/2021 u 16:40 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови преговори: Сјутра састанак Адвокатске коморе са Секуловићем и Министарством финансија

Адвокатска комора Црне Горе донијела је одлуку да од 24. маја обустави пружање правне помоћи адвоката све до испуњена захтјева којим се тражи да се измијени Закон о фискализацији

За сјутра је заказан састанак представника Адвокатске коморе Црне Горе са представницима Министарства финансија и социјалног старања и координатором Министарства Правде Сергејем Секуловићем, сазнаје портал Дана. Они ће разговарати поводом штрајка адвоката како би се нашло заједничко рјешење и правни систем избавио из блокаде.

Подсјећамо, након пребројавања гласова адвоката Адвокатске коморе Црне Горе, 8.7.2021. објављена је званична одлука већине адвоката да се наставља штрајк.

Како је тада за портал Дана казао предсједник Адвокатске коморе Црне Горе Здравко Беговић, из те институције су спремни за даље преговоре и свјесни су тежине ситуације.

Званична одлука: Одбијен споразум Министарства, адвокати настављају штрајк

Подсјећамо, адвокати су гласали на ванредној Скупштини Адвокатске коморе Црне Горе која је била заказана за 1. јун  2021. и која је трајала пет дана, закључено са  5. јуном 2021.  

Адвокати бране самосталност и достојанство

Адвокатска комора Црне Горе донијела је одлуку да од 24. маја, обустави пружање правне помоћи адвоката на цијелој територији државе све до испуњена захтјева којим се тражи да се измијени Закон о фискализацији и да се ова дјелатност изузме из његове примјене. У саопштењу је тада појашњено да на овај начин адвокатура брани достојанство, самосталност и независност на којима се темељи постојање те професије.

- На овај поступак Адвокатска комора је била принуђена због неуспјелих преговора који су вођени са Владом, а због чега би се адвокати нашли у изузетно отежаном положају приликом обављања ђелатности и били једини представници ове професије у региону који подлијежу фискализацији- наводи се у ранијем саопштењу Адвокатске коморе које потписује предсједник Здравко Беговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:56